Derfor blev jeg økolog

EPISODE 3 (29:46 min./efterår 2019): Interview med Kim Qvist, direktør for Danmarks Økologiske Jordbrugsfond. Lyt til Kims personlige rejse ind i økologien, hans idé om at lave en øko-fond, og hvordan landbrugslandskabet tager sig ud i 2029, når fondens visioner er blevet til virkelighed. // EPISODE 2 (25:55 min./sommer 2019): Reportage fra festivalen North Side: Kom tæt på det økologi-glade publikum og tankerne bag festivalens skarpe økologi- og bæredygtighedsprofil. // EPISODE 1 (39:32 min./efterår 2018): ”Vidundermidlerne, jeg kørte med, er forsidens synder i dag". Økolog Anders Lund fortæller sin omlæggerhistorie i et personligt interview.

 

Episode 3 (29:46 min./efterår 2019): Flyv ind i fremtiden i selskab med Kim Qvist, direktør for Danmarks Økologiske Jordbrugsfond. Ligesom fonden er han fuld af visioner for fremtidens landbrugsland, og i denne episode af Derfor blev jeg økolog, flyver han i en fremtidsmaskine hen over landskabet, som det tager sig ud i 2029, når fondens visioner har materialiseret sig:

”Vi sad jo med et kæmpe problem tilbage i 2019. Vi havde ikke et insekt på forruden af vores bil længere. Nu er de der igen. Og agerhønen er virkelig vækstet. Lærken er vendt tilbage. Og vi har fået så mange vådområder tilbage, at det, vi ser som noget af det mest nationale af alle fugle … vi har aldrig set så mange storke. Der er storke overalt! Vi har skaffet et spisekammer til dem”.

Foto: Peter Nordholm Andersen

Foto: Peter Nordholm Andersen

 

---

Episode 2 (25:55 min./sommer 2019): I reportagen fra North Side kommer du tæt på det økologi-glade publikum og på tankerne bag festivalens skarpe økologi-profil. Tanker, som John Fogde og Peter Skoven fra festivalens ledelse folder ud for dig.

John Fogde, talsmand for musikfestivalen North Side: "Ude hos os skal du ikke gøre, som når du går i supermarkedet, hvor du vælger økologi til. Vi har valgt økologi til for dig. Det arbejde, vi har været med til at lave, har skubbet på ved de andre festivaler. De har fundet ud af, at de ikke bare kan ignorere det her, fordi vi har været med til at oplære vores gæster til at stille krav".

Foto: Simon Staun (pressefoto fra North Side) 

 

---

Episode 1 (39:32 min./efterår 2018): ”Vidundermidlerne, jeg kørte med, er forsidens synder i dag". Anders Lund var kørt træt af at køre pesticider ud på marken efter recept. Før omlægningen i 1999 kunne han bogstavelig talt smage pesticiderne, mens samfundsdebatten om sprøjtegifte smittede af. Og så kom politikerne med et godt tilbud. Hør hans historie i dette interview.

Anders Lund, økologisk planteavler: "Jeg havde mistet glæden ved at være landmand. Det var for intensivt. Jeg kunne ikke være med mere. Enten skulle jeg stoppe som landmand – eller også skulle jeg finde på noget andet. Og det blev så økologien".

Foto: Peter Nordholm Andersen (taget i 2009)