Studietur til Irland for landmænd og konsulenter

Fra 28/10 kl. 08:30 - Til 01/11 kl. 20:00

Adresse:
Irland
Arrangør:
Økologisk Landsforening
Tlf:
22 85 64 28
Tag med på studietur til Irland, hvor du kan se innovative bedrifter og lære om ”Fundamentals of Soil” af Dr. Christine Jones fra Australien. I regi af projektet ”Alternative innovative løsninger i landbruget” udbyder vi en spændende studietur til Irland fra den 28/10-1/11-2019. Det er irske National Organic Training Skillnet (NOTS), der arrangerer kurset. Se mere her: https://nots.ie/courses/fundamentals-of-soil-christine-jones/ Vi har reserveret 20 billetter. Tilmelding efter ”først til mølle".

Foreløbige program - endelige program offentliggøres snarest

Turens indhold

Tirsdag den 29. oktober kl. 8.30 afgang til dagens bedriftsbesøg. Vi besøger to-tre bedrifter.

Onsdag den 30. oktober og torsdag den 31. oktober 2019 deltagelse i kurset: Fundamentals of Soil ved Dr. Christine Jones i Portlaoise. Det er et 2-dages kursus/workshop, som dækker grundlæggende viden om jordens funktioner, herunder dynamikken omkring kulstof i jorden og sammenhængen mellem kulstof, kvælstof, fosfor, calcium, mikronæringsstoffer, jordstruktur og vand.

På kurset fortæller Dr. Christine Jones om at øge planteproduktiviteten gennem forståelse af biologiske mekanismer, specielt betydningen af plante rodeksudater og deres relation til de mikrobielle samfund, der er involveret i opbygning af jord. Og hvordan regenerativ dyrkning og græsningspraksis kan bidrage til forbedret sundhed i jorden, men også til forbedret ernæring hos dyr og mennesker samt økonomisk bundlinje.

Efter frokost på kursets 2. dag er der besøg på John McHughs gård, hvor du vil se noget af det Christine Jones fortæller om udført i praksis.

Christine Jones er en internationalt anerkendt og højt respekteret ekspert i jord og jordens sundhed. Hun har et væld af erfaringer med at arbejde med innovative jordbrugere og implementering af regenerative teknikker til jordforvaltning. Teknikker som forbedrer den biologiske mangfoldighed, øger den biologiske aktivitet, binder kulstof, aktiverer jordens næringsstofcyklusser, gendanner vandbalancen og forbedrer produktiviteten.

Christine Jones har organiseret og deltaget i workshops, feltdage, seminarer og konferencer i hele Australien, New Zealand, Sydafrika, Zimbabwe, Canada, Mellemamerika og USA og har en stærk publikations- og præsentationsrække.

Christine modtog Community Fellowship Award fra Land and Water Australia i 2001. LWA Community Fellowship-programmet giver anerkendelse til enkeltpersoner med en enestående ”track record” i at mobilisere og inspirere samfundet til bedre at styre deres land, vand og vegetation.

Læs mere om Dr. Jones via hendes hjemmeside https://www.amazingcarbon.com/

Det praktiske

Du står selv for at købe flybilletten til Dublin. KLM, Ryanair samt SAS flyver hertil.

Vi bor på Midlands Park Hotel, Portlaoise – godt en times kørsel fra Dublin.

Ankomst til hotellet mandag den 28/10-19, aften, alternativ tirsdag 29/10-19, morgen. Aftales individuelt.

Afgang fra hotellet torsdag den 31/10-19 aften eller fredag 1/1-2019, morgen. Aftales individuelt.

Forventet samlet pris ca. 5.500 kr., som inkluderer:

 • 4 nætter i enkeltværelse inkl. morgenmad og aftensmad: 3440 pr person
 • Kursusdeltagelse d. 30-31. okt. inkl. frokost onsdag og torsdag: 1385 pr person
 • Bustransport til og fra lufthavn: pris endnu ukendt
 • Bustransport til bedriftsbesøg: pris endnu ukendt
 • Drikkevarer er ikke inkluderet

Tilmelding er bindende og skal ske senest d. 10. oktober.

Vi har reserveret 20 billetter. Tilmelding efter ”først til mølle" til lks@okologi.dk.

Ved tilmelding skal du oplyse følgende:

 • Navn og evt. firmanavn
 • Adresse
 • Postnr. og by
 • CVR nr.
 • Mobilnr. til den telefon, du vil have med på rejsen, så rejselederen kan få fat i dig.
 • Dit ankomsttidspunkt i Dublin, for koordinering af transfer til hotellet.