Temamøde om mobile løsninger til fjerkræ

Fra 23/01 kl. 14:30 - Til 23/01 kl. 19:00

Adresse:
Permatopia, Køgevej 15 B, 4653 Karise
Arrangør:
Økologisk Landsforening
Tlf:
61974906
Kontaktperson:
Økologisk Landsforening inviterer til en spændende eftermiddag på Permatopia ved Karise, hvor du kan blive klogere på mobile løsninger til æglæggende høns. Permatopia er et stort økologisk bofællesskab på 29 ha, hvor det mobile hønsehus indgår i som “kyllingetraktor” i en nyetableret frugtplantage.

Program

 

Kl. 14.30 Velkomst og introduktion til Permatopia og dagens program. 

Kl. 14.40 Rundvisning på Permatopias landbrug, hvor det mobile hønsehus klarer ukrudtsbekæmpelse og næringsstofforsyningen i en nyetableret frugtplantage samt rundvisning af grøntsagsdyrkning i bede og overgangen til regenerative og permakulturelle dyrkningsmetoder.

Kl. 15.45 Faglige indlæg samt kaffe og småkager.

"Regler for stalddørssalg og salg af slagtet fjerkræ og sygdomme hos fjerkræ" v/Tanja Pedersen, Bestyrelsesmedlem for Foreningen for Frit Fjerkræ.

"Økologiske regler og miljøregler samt Typer af mobile hønsehuse og tilladelse til opsætning" v/Flemming Hougaard,HAUGAARDEN APS.

"Perspektiver ved samdyrkning (korn, bælgplanter, olieplanter) af foderblandinger til fjerkræ" v/Steen Nørhede, Økologikonsulent og tovholder for ERFA-gruppen mobile hønsehuse.

Opsamling på møderne i ERFA-gruppen: "Hvad vi har lært, og hvordan fortsætter vi samarbejdet?"

Kl. 18.00 Fællesspisning. Spændende økologisk kyllingret leveret fra ”Lille Syd” i Herfølge.

Kl. 19.00 Farvel og tak for i dag.

 

Praktikken

 

Dagen er gratis, men tilmelding er nødvendig i forhold til forplejning.

Der er begrænset antal pladser.

Tilmelding skal ske senest den 17. januar 2020. NYT: Alle pladser er fyldte.

 

Parkering: Når du ankommer til Permatopia, så kør ind ad grusvejen ved Køgevej 15B. Her kan du parkere på P-pladsen langs med vejen og op mod gården.

 

Har du spørgsmål angående fagligt indhold – kontakt Lars Lambertsen, Økologikonsulent, svin, på mail ll@okologi.dk, tlf.: 61974906. 

Har du spørgsmål til praktik eller tilmelding – kontakt Frida Kim Luu, Projektkoordinator hos Økologisk Landsforening på mail fkm@okologi.dk, tlf.: 41902012.