Inspirationsaften for dig, der tænker i etablering og generationsskifte

Fra 06/07 kl. 18:00 - Til 06/07 kl. 21:30

Adresse:
Topkærvej 3, 8200 Århus N
Arrangør:
LandboUngdom og Økologisk Landsforening
Tlf:
51214753
Hvis du går med seriøse overvejelser om at starte din egen produktion eller måske står overfor et generationsskifte med familien / din arbejdsgiver, vil vi anbefale, at du skynder dig at tilmelde dig til dette aftenarrangement på Topkærgaard mandag den 6. juli.

Denne aften har du mulighed for at møde både en ejendomsmægler og en advokat, der begge har stor erfaring med etableringer i vores erhverv – også med mere utraditionelle ejerformer, samarbejder og finansieringsmodeller. Denne aften optræder de på ”slap line”, og du kan spørge om de ting, som er svære at spørge til, når man først står i en købs-/salgssituation. Ligeledes vil Økologisk Landsforening bidrage med sine erfaringer fra de seneste 3 år med praktisk rådgivning i forbindelse med etablering / generationsskifte.

På Topkærgaard vil ejer Kim Qvist lægge rammer til arrangementet. Topkærgaard er et generationsprojekt med 3 generationer og 46 hektar økologisk drift. Gårdens primære forretningsområder er økologiske æglæggende høns i mobile systemer og direkte afsætning samt lidt planteavl. Hertil kommer gårdbutik med selvbetjening og økologisk online-shop (www.gaardmester.dk). Samtidig drives en socialøkonomisk virksomhed, der varetager opgaver for Favrskov og Aarhus kommuner for borgere langt fra arbejdsmarkedet.

Topkærgaard er sat til salg, så denne aften vil du også kunne høre om de konkrete muligheder for at overtage hele eller dele af virksomheden. Kim Qvist vil fortælle om, hvilke muligheder han selv ser.
LandboUngdom og Økologisk Landsforening vil gerne invitere til en inspirationsaften for jer med særlig interesse i etablering og generationsskifte – uanset om det drejer sig om konventionelle eller økologiske produktioner.

Program:
18.00-18.15 Velkomst og aftenens program (Jens Hermansen, Økologisk Landsforening)
18.15-19.00 Topkærgaard – inspiration og præsentation af de forskellige forretningsområder. Herunder muligheder for konkret overtagelse eller samarbejde, Kim Qvist, ejer af Topkærgaard og direktør for Dansk Økojord A/S
19.00-19.30 Aftensmad
19.30-20.15 Hvad skal man fokusere på ved ejendomskøb/ Vurdering af landbrug/ Markedet set fra mit bord. Indlæg ved ejendomsmægler Christian Schulin-Zeuthen, Landbrugsmæglerne
20.15-21.00 Juridiske overvejelser, hvis du vil være selvstændig landmand. Ejerformer, finansiering, den gode samarbejdsaftale, hvad kan advokaten bruges til, undgå faldgruber, hvordan gør man det billigst muligt.       Indlæg ved advokat Thomas Schioldan Sørensen (H), advokatfirmaet Rödstenen I/S
21.00-21.30 Generelle overvejelser og erfaringer omkring etablering, Jens Hermansen, Økologisk Landsforening
Kl. 21.30 for i aften

Tidspunkt: Mandag den 6. juli med start præcis kl. 18.00

Adresse: Topkærvej 3,  8200 Århus N

Tilmelding: Sms til Kristina Laursen, formand Favrskovegnens LandboUngdom, tlf.: 51214753
Tilmeldingsfrist: SENEST mandag den 29. juni

Pris: Gratis for medlemmer af LandboUngdom – der er plads til max. 25 deltagere

Her kan du se 6 små film fra konkrete cases om generationsskifte og etablering

Se arrangementet på Facebook