Foredrag for landmænd med Stephen Briggs

Fra 30/05 kl. 14:30 - Til 30/05 kl. 17:00

Adresse:
Pejsegården, Søndergade 112, 8740 Brædstrup
Arrangør:
Økologisk Landsforening og Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i DanmarK (FRDK)
Tlf:
40349015
Kontaktperson:
Kom til foredrag med den meget anerkendte Stephen Briggs, der er engelsk konsulent og samtidig pløjefri økologisk landmand.

Stephen Briggs holdt i vinter et kort indlæg på Plantekongressen. Vi har inviteret Stephen til Danmark igen, og der er nu mulighed for at gå mere i dybden og udveksle erfaringer med Stephen. Før foredraget vil der være en introduktion til projektet CarbonFarm, hvor Conservation Agriculture afprøves ved fire landmænd, hvoraf de  to dyrker økologisk.

NB! Begrænset antal pladser og tilmelding efter først-til-mølle princippet. Tilmeld dig nederst på denne side

Program

Kl. 14:30 Ankomst og kaffe

Kl. 15:00 Velkomst og information om projekt CarbonFarm v/ Hans Henrik Pedersen, FRDK og Janne Aalborg Nielsen, Økologisk Landsforening

Kl. 15:30 -17:00: Foredrag af Stephen Briggs, landmand og rådgiver i Storbritannien (NB indlægget er på engelsk)

  • Conservation Agriculture - experiences of pioneers in United Kingdom
  • Organic no-till - reduced till experiences
  • Optimising of covercrop for weed control and soil health
  • Controlled Traffic Farming
  • Experiences from my own farm
  • Time for questions and discussion

Pris og tilmelding

Pris for at deltage inkl. forplejning og en unik dag med Stephen Briggs er 150 kr. som betales ved tilmelding. Tilmeld dig senest d. 29. maj 2018 kl. 12.00 her:

(tilmeldingsfrist overskredet)

CarbonFarm - bæredygtige dyrkningssystemer i landbruget

Temamødet afholdes i projektet CarbonFarm - bæredygtige dyrkningssystemer i landbruget, som udvikler og afprøver bæredygtige dyrkningssystemer. Dyrkningssystemerne udvikles med henblik på at øge kulstofindholdet i jorden, forbedre jordstrukturen, mindske brændstofforbrug, øge biodiversiteten i og på jorden, forbedre næringsstofudnyttelsen, nedsætte CO2-udledningen og forbedre den økonomiske bundlinje. Dyrkningssystemerne har baggrund i Conservation Agriculture (CA), der ikke tidligere er udviklet og implementeret i større skala under danske forhold. CA er baseret på tre hovedprincipper: Ingen eller minimal jordbearbejdning, varieret sædskifte og permanent afgrødedække. Projektet er støttet af Fonden for Økologisk Landbrug og Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) under Fødevareministeriet.

GUDP