Integration af mindre produktioner på større brug

Der skal mere økologisk frugt og grønt ud til forbrugerne. 4 økologiske landmænd fortæller deres historie om at realisere drømmen om en mindre frugtplantage. Projektet handler om integration af mindre produktioner på større landbrug.

Vi tager udgangspunkt i en række faktiske projekter, hvor økologiske mælkeproducenter har realiseret et ønske om en mindre frugtplantage.

Projektets primære formål er at give inspiration og viden til økologiske landmænd, der går med tanker om at udvikle deres produktioner.

Projektet vil definere landmandens rådgivningsbehov og sikre, at der kan dannes det nødvendige faglige netværk omkring produktionen. Der dannes et forum, der viser potentialet og den bedst mulige vej til succes for nye små producenter af efterspurgte frugt-, bær- og grøntprodukter.

Projektet skal bringe mere økologisk frugt og grønt frem til forbrugerne. Der ligger et potentiale i integrationen af mindre produktioner på større landbrug.

Dette projekt samarbejder med Gartnerirådgivningen ved Landscentret om at få en bedre adgang til konkret viden (dyrkningsvejledninger) og bedre adgang til rådgivningssystemet for frugt og grønt.