Skotland vil forbyde GMO-dyrkning

Den skotske regering ventes at udstede formelt forbud mod dyrkning af genmodificerede afgrøder i Skotland. Forbuddet skal gælde dyrkning af allerede EU-godkendte og kommende GMO’er. Skotland går dermed i modsat retning af England. Det skriver The Guardian.
Skotlands regering vil gerne styrke et mangerigt moratorium mod dyrkning af gm-afgrøder i landet. Foto: Colourbox.

Skotlands regeringen vil forbyde dyrkning af gmo-afgrøder i Skotland og dermed forsøge at udnytte ny EU-politik, som giver medlemsladende større selvbestemmelse på gmo-området. Regeringen ønsker at opretholde forsigtighedsprincippet og undgå risici for andre afgrøder og dyreliv.

 

Richard Lochhead, Skotlands miljøminister udtaler til The Guardian:

 

- Der er ingen tegn på betydelig efterspørgsel efter gm-produkter fra skotske forbrugerne, og jeg er bekymret for, at dyrkning af genetisk modificerede afgrøder i Skotland ville skade vores rene og grønne brand og derved være gambling med fremtiden for vores 14 milliarder pund store fødevaresektor.

 

I England blæser der ifølge The Guardian mildere gmo-vinde, og her tales der om tilladelse til dyrkning af blandt andet gm-raps til trods for modstand fra forbrugere og miljøgrupper.

 

Den skotsk regering ønsker derimod at styrke et mangeårigt moratorium for dyrkning af gm-afgrøder.

 

Læs artiklen i The Guadian