Stor øko-interesse på plantekongres

På årets plantekongres i Herning er der om torsdagen fokus på økologi og omlægning. Markedet for økologi i ind og udland er det stærkeste vækstområde inden for fødevareosektoren, og der er også stor interesse for økologi blandt planteavlerne på plantekongressen. 200 har pt. tilmeldt sig torsdag formiddags øko-spor.

Økologi er i solid vækst i både dansk detail, foodservicesektoren og på eksportmarkederne. De seneste tal viser 10 procent vækst på hjemmemarkedet, 31 procent vækst i eksporten og 33 procent vækst inden for storkøkkener/foodservice. Der er stor efterspørgsel på dansk økologi, og ikke mindst på flere landmænd, der vil lægge om til økologisk produktion.

Interessen for omlægning har da også været rekordstor i 2015, og på årets plantekongres, der løber af stablen i Herning i næste uge, har omkring 200 deltagere indtil videres meldt sig til at høre mere om økologi, marked og omlægning.

På temamødet ”Omlægning til økologi – markedet og landmanden” torsdag formiddag lægger markedschef i Økologisk Landsforening, Henrik Hindborg, ud med at give deltagerne et brush op på den økologiske markedssituation, hvor der i øjeblikket er større efterspørgsel end de økologiske landmænd og virksomheder kan nå at producere.

- Der er masser af plads i markedet til, at flere landmænd kan lægge om til økologi. Der er attraktive afregningspriser på økologi inden for mange produktområder, og vi har udsigt til en længere periode med decideret mangel på økologiske råvarer, siger Henrik Hindborg.

Efterfølgende fortæller økoplanteavler Torben Matthiesen om sine erfaringer med omlægning til økologi.

Omlægnings-hotline

Senere på formiddagen torsdag er der fokus på ”Omlægning til økologi – får svar på dine spørgsmål”. Her har, man hvis man går med tanker om omlægning, mulighed for at får svar på spørgsmål direkte fra en økologiske planteavler, svineproducent, mælkeproducent eller fjerkræavler. Desuden er der også mulighed for at stille spørgsmål til en række økologi-konsulenter inden for de enkelte produktionsgrene.

Økologisk Landsforening har sammen med Coop etableret en omlægnings hotline, hvor konventionelle landmænd kan ringe på 61 97 49 07 og få nærmere information om hjælp til omlægning til økologi.