Furesø Kommune har nået mål om 60 procent øko-mad

Furesø Kommune har nået målet om gennemsnitligt 60 procent økologi i kommunens køkkener. Omlægningen er sket på tre år ved at uddanne medarbejderne i køkkenerne, så de har fået den nødvendige viden til at kunne lave økologisk mad inden for det eksisterende budget.

Furesø Kommune har sideløbende med omlægningen i køkkenerne etableret mulighed for at skolebørnene kan dyrke økologiske afgrøder i De Økologiske Skolehaver i Furesø

 

50 køkkener i Furesø Kommune har fået tildelt det statskontrollerede Økologiske Spisemærke.

18 køkkener har mellem 30 og 60 procent økologi og har fået det økologiske spisemærke i bronze.  I yderligere 18 køkkener er maden mellem 60 og 90 procent økologisk, og køkkenerne er tildelt det økologiske spisemærke i sølv. Og de sidste 14 køkkener er nået helt op på mellem 90 og 100 procent økologi og har således fået tildelt det økologiske spisemærke i guld.

- Med omlægningen til gennemsnitlig 64 procent økologi går Furesø Kommune forrest og viser vejen for andre kommuner, der vil være med til at fremme økologi i Danmark – til gavn for vores natur, miljø og dyr. Og selvfølgelig ikke mindst til glæde for de borgere, som får mad, der i højere grad laves fra bunden af gode, rene råvarer uden rester af sprøjtegift, siger Rikke Thorøe Grønning, chefkonsulent for foodservice, Økologisk Landsforening.

80 procent øko på sigt

Borgmester Ole Bondo Christensen er glad for økologien i køkkenerne, men vil have endnu mere fokus på økologi.

- Økologi skal give mening for børnene i daginstitutionerne og eleverne i skolerne, derfor har Furesø Kommune sideløbende med omlægningen i køkkenerne etableret mulighed for at børnene kan dyrke økologiske afgrøder i De Økologiske Skolehaver i Furesø og skolebørnene kan få et undervisningsbesøg på det økologiske landbrug Stengården. Furesø Kommunes vision for de Økologiske Skolehaver i Furesø er at alle skoleelever mindst en gang i deres skoletid oplever og lærer igennem et undervisningsforløb i De Økologiske Skolehaver i Furesø.

Furesø Kommunes langsigtede mål er, at alle køkkener har 80 procent økologi i 2020, et mål som 31 køkkener allerede har opnået i første kvartal af 2016. For at holde fast i resultaterne og nå 80 procent økologi i 2020 samarbejder Furesø Kommune med omlægningskonsulenterne i Øko ++.