Kunderne har økomagten

Danske landmænd omlægger nu 40.000 hektar til økologisk drift – og Coops kunder er direkte ansvarlige for 5.500 af dem.

Coop gennemførte sidste år en stor omlægningskampagne, hvor kundernes køb af økovarer i to uger resulterede i en million kroner til støtte til Økologisk Landsforenings arbejde med at lægge konventionelle landbrug om til økologiske. Det har betydet, at 5.500 hektar landbrugsjord nu bliver lagt om.

- Vores kunder efterspørger i stigende grad økologiske varer. Vi udvider derfor hele tiden vores økologiske sortiment, men vi oplever desværre ofte, at vi har svært ved at skaffe varer nok. Derfor er vi utrolig glade for, at der er mange flere øko-marker på vej, som forhåbentligt resulterer i et endnu bedre vareudbud i fremtiden, siger Thomas Roland, CSR-chef i Coop.