Økologien indtager Aarhus midtby for en dag

Guldsmedgade bliver forvandlet til en grøn oase, når Økologisk Landsforening i samarbejde med Culture Works og føtex fejrer økologi og dyrevelfærd med landlig atmosfære, økologiske smagsprøver, øko-kunst og livemusik lørdag den 21. april. Til anledningen slipper føtex food dyrene fri i butikken.

Alle økologiske grise, køer, høns og kyllinger har god plads og kommer ud i det fri. Og på lørdag den 21. april er aarhusianerne inviteret med ud under åben himmel for at fejre den forskel, økologi gør for dyrene.

Under overskriften ’En himmel til forskel’ rykker økologien således ind i hjertet af Aarhus for at sætte fokus på god dyrevelfærd. Det er Økologisk Landsforening med kampagnen Ren Madglæde, der står bag eventet, hvor Guldsmedgade indhylles i landlig atmosfære med grønt græs, halmballer og langborde.

- Alle økologiske dyr kommer udenfor i sommerhalvåret, hvor de får frisk luft, grønt græs og kan boltre sig i det fri. Det vil vi fejre sammen med hele Aarhus på lørdag ved at bringe økologien ind til byen og invitere aarhusianerne med udenfor, siger Helle Bossen, chefkonsulent i Økologisk Landsforening og fortsætter:

- Mange danskere er optagede af dyrevelfærd, men undersøgelser tyder på, at en overraskende stor del ikke er klar over, at økologi og dyrevelfærd går hånd i hånd. Med eventen sætter vi fokus på den forskel, man gør for dyrene, når man lægger økologisk kød, mælk og æg i indkøbskurven. Der er en himmel til forskel, når man vælger økologi.

Grillet øko-gris, kunst og overraskelser

Til eventen vil aarhusianerne bl.a. kunne opleve, hvor meget plads de økologiske og ikke-økologiske dyr har og teste det af på egen krop. Kokkene fra restaurant Frederiksgade 42 kommer og tilbereder grillet øko-gris, som bliver serveret til lyden af live chill-out-musik af en lokal DJ.

De to kvindelige illustratorer Nina Wasland og Dahra Mia Kirchert Pedersen vil skabe unikke kunstplakater udelukkende med brug af farver lavet af økologiske råvarer. Der vil være mulighed for at vinde de håndlavede plakater, men er du ikke en af de heldige vindere, vil der også blive uddelt et begrænset antal prints.

Føtex food i Guldsmedgade bringer også landet ind til byen og sætter spot på dyrevelfærd. Dyrene slippes fri i butikken, hvor der også vil være økologiske smagsprøver og god plads, græs og fuglekvidder i øko-kølediskene.

Føtex – der har oplevet en stor salgsvækst indenfor økologi – vil desuden lancere deres nye øko-ambition i forbindelse med eventen.

 

INFO:

Økologisk Landsforening afholder arrangementet i samarbejde med eventbureauet Culture Works og føtex food i Guldsmedgade.

Hvornår: Lørdag den 21. april kl. 10-16 Hvor: Foran føtex food i Guldsmedgade, Aarhus C