NorthSide meget tæt på 100 procent økologisk

NorthSide-festival, som i dag har slået dørene op til tre dages festligheder i Aarhus, er blot et mulehår fra at være 100 procent økologisk.

Når NorthSide-festival skruer op for musikken i Ådalen i Aarhus de kommende tre dage, vil de cirka 35.000 festivalgæster stille sulten i økologiske måltider.

NorthSide beviste sidste år, at det kunne lade sig gøre at servere 100 procent økologisk mad på tværs af festivalens mange madtilbud inklusive bespisning af frivillige og musikere. Det dokumenterer en bæredygtighedsrapport, som festivalen har udarbejdet sammen med bæredygtighedsbureauet Worldperfect. Kaffe, vin og bobler var også 100 procent økologisk, mens 96 procent af spiritussen og 94 procent af øllet var økologisk.

– Vi er ufattelig tæt på at være en 100% økologisk festival nu, og som årene går bliver særlig det økologiske udvalg inden for vin og spiritus af bedre og bedre kvalitet. Der er dog fortsat enkelte produkter primært inden for sodavand, der ikke helt lever op til vores kvalitetskrav, og derfor kommer der nok til at gå nogle år inden alle drikkevarer er økologiske på NorthSide, siger talsmand for NorthSide, John Fogde i en pressemeddelelse.

NorthSide forventer, at 97 procent af drikkevarerne på festivalen i år vil være økologiske.

En rejse mod 100 procent økologi

NorthSide har siden begyndelsen haft fokus på økologi og har rykket sig år for år:

  • I 2013 kunne halvdelen af madboderne på pladsen tilbyde økologisk mad og drikke i forskelligt omfang.
  • I 2014 var alle madbodernes retter som minimum 30 procent økologiske.
  • I 2015 stillede NorthSide krav om minimum 60 procent økologi i madboderne.
  • I 2016 var 95 procent af maden og 74 procent af drikkevarerne økologiske.
  • I 2017 var 100 procent af maden og 98 procent af drikkevarerne økologiske.

Gennemsnitsalderen for gæsterne på NorthSide var 33 år i 2017, og det er ifølge Økologisk Landsforenings nye markedsnotat netop den aldersgruppe, der er mest begejstrede for økologi. 17,6 procent af de fødevarer, de 30-39-årige lægger i indkøbskurven, er økologiske.

NorthSide 2018 finder sted i dagene 7.-9. juni i Ådalen ved Aarhus.