Vi spørger festivalgæsterne: Hvad tænker du, når jeg siger økologi?

Der er igen skruet max op for økologien i NorthSides madboder og barer. 100 procent af maden og 97 procent af drikkevarerne er økologiske. Hvad forbinder festivalgæsterne egentlig med økologi? Vi har spurgt nogle af dem.

Økologisk Landsforening stilledes festivalgæsterne på NorthSide 2018 spørgsmålet "Når vi siger økologi, hvad tænker du så?"

Se, hvad de svarer:

”At der er en tanke bag. At der er tænkt over forskellige forhold, og at det ofte er god mad. Når jeg handler, køber jeg oftest økologisk. Grøntsager går jeg rigtig meget op i, at der er økologisk. For jeg er vokset op med, at man bare IKKE skal købe sprøjtet mad.”

- Nina Borgbjerg, 21 år (th.).

”Der er nogle andre forhold end i det almindelige landbrug. Det føles rarere at købe økologisk. Det er så stor en del af det danske samfund. Og det er en stor del af vores supermarkeder – det er ikke sindssygt meget dyrere. ”

- Ida Nedergaard, 20 år (tv.)

 

”Så tænker jeg på noget, der er godt og grønt. Det smager sundere. Og jeg har bedre samvittighed, når jeg giver det til ungerne.”

- Mathilde Nørmølle, 34 år.

 

”Jeg tænker på bæredygtighed, sundhed og køer på græs. Den frie, gode natur. Det smager friskt og har mere smag”

- Amanda Gade Olesen, 22 år (th.)

 

”Det er gode, sunde råvarer, der er produceret på en ordentlig måde og som tager højde for dyrevelfærd. Jeg ser to perspektiver i økologien. På den ene side er økologi for dyrevelfærden og på den anden side, er økologi for en selv. At man ikke får pesticider og ting og sager ind i kroppen”

- Michael Schefferling, 26 år (tv.)

 

”Det første, jeg tænker, er dyrevelfærd. Det er i hvert fald derfor, jeg indimellem prioriterer at købe økologisk. Fordi jeg ved, at det er bedre for dyrene og for miljøet. Det, synes jeg, er vigtigt.”

- Christina Ravn, 29 år