Maries kalve trives på holistisk græs

Bedriftsbesøg: Intensiv rotationsafgræsning er en mulig vej til at skabe trivsel og tilvækst hos kalve på græs. Tag med på bedriftsbesøg 29. august i Sdr. Felding og bliv klogere på metode og erfaringer.

PROGRAM OG TILMELDING

De seneste to år har kalve på fire økologiske bedrifter græsset ’holistisk’ i et forsøg på at afdække, om det kan mindske parasitbelastning og øge tilvækst og velfærd hos kalvene.

Afprøvningen udspringer af Økologisk Landsforenings projekt Afgræsning med kalve uden parasitter. Ideen er at give kalvene nyt græs hver dag og dermed mindske risikoen for indvoldsorm og andre parasitter.

Erfaringerne fra projektet er positive, men der er tale om to vidt forskellige sæsoner med en meget våd sommer i 2017 og en meget tør 2018.

- Begge år har vi set god trivsel hos kalvene, der er blevet flyttet dagligt, så vi har en tro på, at vi har fat i noget af det rigtige, siger projektleder og kvægkonsulent Iben Christiansen, Økologisk Landsforening.

To uger gamle kalve på græs

Ved et bedriftsbesøg 29. august hos Søgaard Andelsbrug kan alle interesserede ved selvsyn se og høre, hvordan Marie Pedersen og Ole Nielsen praktiserer metoden – oven i købet med kalve, der kommer på græs allerede, når de er 1-2 uger gamle.

Iben Christiansen fortæller om projektet og resultaterne, Randi Worm, Ølgod Dyrlægerne, om parasitter hos kalvene, Solvejg Horst Pedersen, Sagro, giver gode råd om suppleringsfodring, og Carsten Markussen, ØkologiRådgivning Danmark, gennemgår principperne for holistisk afgræsning.

Er der interesse for det, kan man efter endt program komme ud at se gårdens malkekøer på holistisk afgræsning.

Det er gratis at deltage, men vi vil gerne have din tilmelding af hensyn til forplejning.

Tid og sted:

Onsdag 29. august kl. 9.00 – 13.00

Søgaard Andelsbrug, Blåbjergvej 1, 7280 Sdr. Felding