75.000 tog på gårdbesøg hos øko-landmænd i weekenden

75.000 danskere besøgte de økologiske landmænd i weekenden. 85 øko-gårde over hele landet inviterede danskerne til Økologisk Høstmarked for at opleve det økologiske landbrug helt tæt på.

I denne weekend indbød økologiske gårde over hele landet til Økologisk Høstmarked. 75.000 danskere benyttede sig af muligheden for at møde deres lokale økologiske landmand, hilse på øko-dyrene og smage på friske, økologiske råvarer.

- Det er skønt, at så mange danskere har lyst til at besøge en økologisk gård. Det høje besøgstal til Økologisk Høstmarked understreger, at danskerne har stor interesse for økologi og er nysgerrige på deres lokale madlandskab. Mange forældre og bedsteforældre ønsker desuden at give deres børn og børnebørn et forhold til, hvor maden kommer fra, siger projektleder Birgitte Nygaard og fortsætter:

- Tusindvis af gæster har i weekenden fået et førstehåndsindtryk af det økologiske landbrug. Når de møder den økologiske landmand og med egne øjne ser, hvor den økologiske mad bliver produceret, er det nemmere at forstå værdierne bag økologien - hvor det at producere mad af høj kvalitet, give dyrene et godt liv og beskytte naturen går hånd i hånd.

Hun roser samtidig de økologiske landmænd for at være gode til at lave nogle stemningsfulde og indholdsrige høstmarkeder.

1,4 mio. gæster til øko-høstmarked over årene

 

Til weekendens høstmarkeder kunne man bl.a. tage med på markvandringer eller traktorture, hilse på de økologiske køer, grise, høns og kyllinger, høste sine egne grøntsager, tumle i halmen eller blive klogere på krible-krable-livet i den økologiske muld. På mange gårde kunne man også lave økologisk mad over bål, nyde smagsprøver på gårdens økologiske råvarer og gå på opdagelse i gårdbutikker og boder.

Økologisk Høstmarked blev i år afholdt for 26. gang. Den mest besøgte gård havde mere end 13.000 gæster.

Økologisk Høstmarked er hele den økologiske branches fælles event, som arrangeres af Økologisk Landsforening sammen med de økologiske landmænd.

Download pressefotos fra Økologisk Høstmarked

 

Fakta:

  • Siden Økologisk Høstmarked så dagens lys i 1993, har eventen i alt haft ca. 1,4 mio. gæster.
  • Danskerne har verdensrekorden i at købe økologi. 13,3 procent af fødevaresalget i den danske dagligvarehandel (inkl. online-salg) er økologisk.
  • Danske landmænd strømmer til økologien. Mere end 1.000 landmænd har i år søgt om støtte til økologisk omlægning.
  • Dermed udgør det økologiske areal i Danmark snart 10 procent af det samlede landbrugsareal og nærmer sig et omfang på størrelse med Fyn.