Dansk økologipolitik er finalist til verdenspris

Dansk økologipolitik vurderes som en af de mest effektive i verden og er nu udpeget som en af otte finalister til FN’s Future Policy Award. Prisen hylder politik, som fremmer overgangen til bæredygtig fødevare- og landbrugsproduktion – i tråd med FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. I alt 51 politikker fra 25 lande er nomineret. Økologisk Landsforening glæder sig og kæmper aktuelt videre herhjemme for at fastholde og udbygge den meget roste danske økologipolitik.

Danmark er udpeget som finalist til prisen Future Policy Award 2018. Det offentliggør FN’s Fødevare- og Landbrugsorganisation, FAO, i dag.

Prisen har til formål at udvikle og udbrede politik, der skaber bæredygtig fødevareproduktion og forbrug. I år uddeles der priser for økologipolitik, og i alt 51 politikker fra 25 lande er nomineret. En jury har nu udpeget en liste med otte finalister, som udover Danmark omfatter Brasilien, Ecuador, Indien, Filippinerne, Senegal, USA og FN’s TEEBAgrifood.

Stolte over resultaterne

Det erØkologiplan Danmark 2011-2020 – sammen om mere økologi’, der er indstillet til Future Policy Award 2018. Planen blev lavet af Fødevareminister Mette Gjerskov i 2011 og udbygget i 2015 under Dan Jørgensen.

Økologisk Landsforening var dybt involveret i udviklingen af planen, og det glæder foreningens politiske direktør, Paul Holmbeck, at den fremhæves som en af de mest effektive økologi-politikker i verden.

- Som med vindmølleeventyret har et vedholdende og visionært politisk fokus og investeringer bidraget til at gøre Danmark til verdens førende økologiland. Dansk økologipolitik virker og har skabt ny viden, nye markeder og omlægning til økologi - til gavne for miljø, dyrevelfærd og mad fri for pesticidrester. Vi er stolte over, at vores økologipolitik får anerkendelse på globalt plan - også fordi vi lige nu kæmper herhjemme for at fastholde og udbygge væsentlige dele af denne politik, siger Paul Holmbeck, som har rådgivet politikere og organisationsledere i flere end 30 lande de sidste fem år med udgangspunkt i erfaringerne fra den danske økologi-model. Han fortsætter:

- Vi håber, at danske politikere helt aktuelt sikrer finansiering i finansloven til investeringer i økologiforskning, markedsudvikling og uddannelse, alle områder hvor statslige investeringer er faldet de senere år, så Danmark fastholder frontløber-positionen indenfor økologi.

Vinderne hyldes i Rom

Årets pris tildeles af FN's Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO), World Future Council (WFC) og IFOAM-Organics International.

- Økologiens potentiale for at sikre sund ernæring for alle og tackle social uretfærdighed, klimaforandringer og tab af biodiversitet er internationalt anerkendt. Disse ’shortlistede’ politikker understreger, at politikere i alle verdens hjørner har hørt alarmen og har taget action. Lad os fremhæve og belønne disse effektive politikker, siger Peggy Miars, World Board President for IFOAM - Organics International.

Vinderne af årets Fulture Policy Award vil blive annonceret den 12. oktober 2018 og fejret under World Food Week ved en ceremoni den 15. oktober 2018 på FAO’s hovedkvarter i Rom.

 

Læs mere her