Politisk direktør i Økologisk Landsforening får international pris

Økologisk Landsforenings politiske direktør, Paul Holmbeck, modtager en international pris for sin indsats for at udvikle og udbrede økologi. Prisen blev overrakt i går aftes på Nordic Organic Food Fair i Malmø, hvor 20 danske virksomheder deltager i et eksportfremstød.

På økologi-messen Nordic Organic Food Fair i Malmø fik Økologisk Landsforenings politiske direktør, Paul Holmbeck, i går aftes overrakt prisen ’Organic Outstanding Achievement Award 2018’ for sin politiske og organisationsmæssige indsats for økologi.

Prisen gives bl.a. til Paul Holmbeck for hans rolle i at skabe bred politisk opbakning til økologipolitik i Danmark, for at rådgive om økologipolitik i andre lande samt for hans arbejde med opbygning af Økologisk Landsforening som drivkraft for udvikling af økologisk landbrug, folkelig opbakning til økologi samt opbygning af verdens stærkeste økologimarked.

Blandt de politiske resultater, som Paul Holmbeck har spillet en ledende rolle i, nævnes specifikt verdens første økologiske aktionsplan, EU's forbud mod GMO i økologisk produktion samt Danmarks nationale mål for fordobling af det økologisk areal, mål om 60 procent økologi i de offentlige køkkener og ressourcer til økologisk innovation, markedsudvikling og omstilling til økologi i kommunerne.

- For nearly 25 years, Paul Holmbeck has been building Organic Denmark to be a driving force for market development and popular support for organic food and farming and strong, innovative organic political policies, which has resulted in the strongest organic market on planet earth. He is a worthy recipient of the 2018 Organic Food Outstandig Achievement Award, siger Lars Larsson, Nordic Manager hos Nordic Organic Food Fair, der uddeler prisen.

”En ære at kunne bane vej for økologer og økologi”

Paul Holmbeck betegner sit bidrag som noget, der kun kan skabes i et fællesskab.

- Der er tale om en anerkendelse for resultater, der bygger på den energi, kreativitet og samspil, som vi har i vores forening mellem vores folkevalgte, medlemmer og ansatte, de ansatte imellem og med vores tætte samarbejde med så mange partnere i markedet og organisationslivet. Økologi er en stor samarbejds- og motivationsindsats. Det er en ære at arbejde og bane vej politisk og markedsmæssigt for vores økologer og for mere og bedre økologi, siger Paul Holmbeck.

Paul Holmbeck modtager prisen kort efter, at Danmarks økologipolitik vandt FN’s Future Policy Award 2018 ved en prisoverrækkelse i Rom i oktober.

20 danske virksomheder i eksportfremstød

Organic Food Outstandig Achievement Award 2018 blev overrakt foran økologiske virksomheder, indkøbere og organisationsfolk fra hele verden, som i disse dage deltager på Nordic Organic Food Fair. Her deltager også 20 danske virksomheder i et eksportfremstød arrangeret af Økologisk Landsforening for at bygge videre på den store vækst i eksporten af økologiske varer til især Sverige.

Øko-eksporten til Sverige er mere end fordoblet fra 207 mio. kroner i 2013 til 466 mio. kroner i 2016.

Nordic Organic Food Fair i Malmø finder sted den 14. og 15. november.