Økologer skal betales til tiden

Økologerne skal kunne regne med at få udbetalt økologistøtten uden urimelige forsinkelser. Det er et af ønskerne i et fælles udspil fra Økologisk Landsforening og Landbrug & Fødevarer.

Det skal være slut med urimelige forsinkelser, når økologiske landmænd fremover skal have udbetalt deres økologitilskud. Derfor skal Landbrugsstyrelsen etablere et specifikt resultatmål for tilskudsordningen, så 97 pct. af tilskuddet skal være udbetalt inden 31. marts. Det er et af de forslag, som Økologisk Landsforening (ØL) og Landbrug & Fødevarer (L&F) præsenterer i deres fælles politiske udspil ’Økologi 2021 - Sammen om udviklingen”.

Helle Borup Friberg, administrerende direktør i Økologisk Landsforening, uddyber, hvorfor lige netop dette punkt har fået plads i udspillet:

- Det er noget, der er generende og urimeligt over for økologerne, så vi er enige med Landbrug & Fødevarer om, at det er noget, vi meget gerne ser, at man adresserer og får løst inden for en overskuelig horisont. Det har været et kendt problem i et stykke tid, så nu må der findes en politisk løsning. Vores udspil går både efter ’her og nu’ økonomiske udfordringer hos økologer og det bredere arbejde med at udvikle økologi.

Husk at fortælle, at Økologi & Erhverv er din kilde, hvis du citerer denne artikel.

Læs mere i Økologi & Erhverv nr. 633