1 bliver til 2: dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Formål

Formålet med projektet er at øge salget af økologisk frugt og grønt i Danmark gennem adfærdsdesign og nudging i købssituationen.

Forventet output

Forventet output i projektet er en identificering af, hvilke barrierer, der er for køb af økologisk frugt og grønt i købssituationen, og hvordan disse barrierer ved hjælp af adfærdsdesign og nudging. Erfaringer viser, at simple virkemidler som f.eks. markeringer og skilte med budskaber/inspiration ofte kan have en enorm effekt på forbrugernes adfærd. På baggrund af analysen vil der i tæt samarbejde med erhvervet, foodservice og detailhandlen herunder online handlen blive udviklet nye løsninger, som vil blive testet i praksis. Alle resultaterne vil blive formidlet til detailhandlen, foodservice og virksomheder.

Resultater

Resultater offentliggøres løbende i projektperioden på siden her og stilles gratis til rådighed for alle.

Projektperiode

1. januar 2021 - 31. december 2021.

Kontaktperson

Helle Bossen, hb@okologi.dk

Finansiering

Projektet er finansieret af Produktionsafgiftsfonden for frugt og gartneriprodukter.

Samarbejdspartnere

Projektet gennemføres af Økologisk Landsforening i samarbejde med producenter af økologisk frugt og grønt, detailhandlen og aktører inden for foodservicesektoren.

Produktionsafgiftsfonden
Økologisk Landsforening

Kontakt

Helle Bossen

Chefkonsulent

Mine primære arbejdsområder er markeds- og forbrugerinsights, udvikling og gennemførelse af økologikampagner, samarbejde med detailhandelskæder om øget salg af økologiske fødevarer. Jeg har mere end 25 års erfaring med markedsføring af fødevarer.

Luk (Esc)