Danske økologiske spisekartofler – klimaguld fra muld til mund

Formål

Projektets formål er at fremme produktionen af danske økologiske spisekartofler ved at øge efterspørgslen herpå i detail og foodservice.

Forventet output

Projektet aktualiserer spisekartoflen som færdig fødevare og kommunikerer med det udgangspunkt viden til og faciliterer dialog mellem avlere, pakkerier, aftagere fra professionelle køkkener og detail om den økologiske spisekartoffel og dens anvendelses- og smagsdiversitet. Projektet forventes at øge kendskabet til og vidensniveauet om danske økologiske spisekartofler, herunder tilgængelighed, sortsvariation, egenskaber, anvendelsesmuligheder og klimaaftryk. Øget forbrug af den danske økologiske spisekartoffel som alsidig, smagfuld, bæredygtig, klimavenlig basisfødevare understøtter samfundsmæssig værdiskabelse ved at have stor vægt i økologisk omlægning af professionelle køkkener og væsentlig betydning i den økologiske vækst i detail. Det forventes, at projektet kan bidrage til at understøtte udviklingen af det danske økologiske marked og den økologiske markedsandel i detail og foodservice ved at øge afsætningen af danske økologiske spisekartofler.

Resultater

Resultater offentliggøres løbende i projektperioden på siden her og stilles gratis til rådighed for alle.

Projektperiode

1. januar 2021 - 31. december 2022.

Kontaktperson

Torben Blok, tob@okologi.dk

Finansiering

Projektet er finansieret af Kartoffelafgiftsfonden.

Kartoffelafgiftsfonden
Økologisk Landsforening

Kontakt

Torben Blok

Markedschef, Foodservice

Jeg har ansvaret for og arbejder med foreningens indsatser over for Foodservice på hjemmemarkedet. I dette arbejde varetager jeg fastholdelse og udvikling af økologien i private og offentlige køkkener, grossister, virksomheder og andre organisationer. Jeg arbejder med at udvikle økologien gennem Det økologiske Spisemærke, deltagelse i netværk, partnerskaber, messer, konferencer, analyser og efteruddannelse af branchefolk. En del af min opgave er også at udvikle økologien sammen med foreningens virksomhed- og køkkenmedlemmer. Målet er mere og bedre økologi for alle.

Luk (Esc)