Transponderfodring af søer på friland

Svin Graes

Formål

Projektets formål er at udvikle den optimale transponder til elektronisk sofodring (ESF) til udendørs sohold, herunder undersøge, om der kan udvikles en udendørs ESF, der ligesom de indendørs modeller kan frasortere udvalgte søer.

Forventede effekter

Implementering af projektets viden og resultater vil bidrage til, at der i hele sektoren kan udbredes bedre, mere holdbare og mere driftsikre fodertranspondere. Velfungerende ESF-løsninger vil kunne muliggøre arbejdsrationalisering, bedre huldstyring og lavere foderforbrug, hvilket vil forbedre den enkelte producents økonomi og bidrage til at sænke produktionens miljøbelastning.

Aktiviteter

Projektet indsamler viden, bl.a. ved at facilitere en workshop for videnspersoner af landmænd, virksomheder og konsulenter om udendørs ESF. Det undersøges, om der med de tilgængelige tekniske løsninger i dag kan produceres en driftssikker ESF løsning, der samtidig er økonomisk rentabel for udendørs soholdere. Samtidig undersøges og formidles fordele og ulemper ved tilgængelige ESF-systemer til udendørs såvel som indendørs løsninger, og der udarbejdes dels anbefalinger til landmænd, der overvejer en ESF-løsning, dels optimeringsforslag til allerede etablerede ESF-systemer. Ydermere udvikles en ny og forbedret ESF- løsning til udendørs sohold i mindst én besætning med beskrivelse af fordele og ulemper ved løsningen.

Resultater

Projektets resultater stilles gratis til rådighed og offentliggøres løbende her på siden.

Præsentationer

Præsentation afholdt på åbent møde d. 21 januar 2020.

Projektperiode

1. januar 2019 - 31. december 2020

Projektstøtte

Projektet er støttet af Svineafgiftsfonden.

Svineafgiftsfonden
Økologisk Landsforening

Kontakt

Lars Lambertsen

Kontakt Projekt- og HR-chef, Mette Villekær

Luk (Esc)