Opskrifter

GRUNDLOV FOR BÆLGFRUGTER

Vidste du, at bælgfrugter har sin egen grundlov? Den finder du i dette opskriftshæfte sammen med en række forskellige bud på, hvordan bælgfrugter kan anvendes på nye måder i måltidet.

Alle retter i "Økologiske grønne proteiner" er udviklet af kok, Inger Kjærgaard, og kan bruges som fundament for din egen nysgerrighed og kreativitet.


OPSKRIFTER MED BÆLGFRUGTER FRA MIDTJYSKE KØKKENER

Fem midtjyske køkkener har i 2023 deltaget i et konverteringsforløb i samarbejde med Økologisk Landsforening, om at bruge flere danske økologiske bælgfrugter. Frontløberne fra Midt har selv udviklet opskrifterne, hvilket der er kommet dette hæfte ud af.


OPSKRIFTER MED BÆLGFRUGTER FRA NORDJYSKE KØKKENER

Fem nordjyske køkkener har i 2022 taget del i et omlægningsprojekt i samarbej­de med Økologisk Landsforening. Målet med forløbet har været at få endnu flere bælgfrugter på menuen i deres køkkener og ikke mindst at erstatte alle deres oversøiske produkter med 100 % økologiske og danske bælgfrugter.

Køkkenerne har tryllet med bælgfrugter og udviklet opskrifter på livet løs under kyndig vejledning af omlægningskonsulenterne Rikke Grønning og Inger Kjær­ gaard. I dette opskrifthæfte kan du se alle køkkenernes smagfulde opskrifter, som er lige til selv at give sig i kast med.


Kontakt

Torben Blok

Markedschef, Foodservice

Jeg har ansvaret for og arbejder med foreningens indsatser over for Foodservice på hjemmemarkedet. I dette arbejde varetager jeg fastholdelse og udvikling af økologien i private og offentlige køkkener, grossister, virksomheder og andre organisationer. Jeg arbejder med at udvikle økologien gennem Det økologiske Spisemærke, deltagelse i netværk, partnerskaber, messer, konferencer, analyser og efteruddannelse af branchefolk. En del af min opgave er også at udvikle økologien sammen med foreningens virksomhed- og køkkenmedlemmer. Målet er mere og bedre økologi for alle.

Vivienne Kallmeyer

Kommunikationskonsulent og projektleder

Luk (Esc)