Økologisk køkkenomlægning

Bæredygtighed i det professionelle køkken

Går I med ønsker om at lægge køkkenet om til økologi, tænke mere bæredygtigt og få ny faglig inspiration? Så kan Økologisk Landsforenings foodservice- og omlægningskonsulenter hjælpe jer videre i processen med en økologisk omstilling af det professionelle køkken.

Uanset om I arbejder i et offentligt køkken, der leverer mad til kommunens ansatte og borgere eller I driver en gourmetrestaurant, er der værdi i at foretage omlægning til økologi, og I får:

  • Ernærings- og sundhedsmæssig værdi med mere grønt og flere planteproteiner
  • En menu, der er tilpasset sæsonen og mulighed for at bruge flere lokale råvarer
  • Branding- og markedsføringsværdi
  • Nye faglige muligheder og energi til det gode kokkehåndværk
  • En balanceret og bæredygtig økonomi
  • Mulighed for at få Det økologiske spisemærke, der guider gæster og kunder i en mere bæredygtig retning

Er I klar til at komme i gang? Kontakt Økologisk Landsforenings foodservice-team (nederst på siden).

Det siger dine kolleger i branchen:

Man skal simpelthen til at være kreativ. Men det er samtidig dér, langt de fleste køkkenfolk begynder at blomstre. Det er jo sådan set derfor, de har taget uddannelsen; fordi det er fedt at arbejde med råvarer. Og når først begejstringen er plantet, så føles det slet ikke så bøvlet længere.
- Mette Kloppenborg, køkkenchef i Børnehuset Stjernen, Herning. Har Det økologiske spisemærke i guld.
For os kokke har det været en øjenåbner at komme væk fra tankerne om meget kød og foie gras og finde ud af, at man sagtens kan lave virkelig god kvalitet og meget lækker mad på en grønnere måde.
- Magnus Toft Pedersen, F&B-chef Himmerland Golf & Spa Resort. Har Det økologiske spisemærke i bronze.

Kontakt

Torben Blok

Markedschef, Foodservice

Jeg har ansvaret for og arbejder med foreningens indsatser over for Foodservice på hjemmemarkedet. I dette arbejde varetager jeg fastholdelse og udvikling af økologien i private og offentlige køkkener, grossister, virksomheder og andre organisationer. Jeg arbejder med at udvikle økologien gennem Det økologiske Spisemærke, deltagelse i netværk, partnerskaber, messer, konferencer, analyser og efteruddannelse af branchefolk. En del af min opgave er også at udvikle økologien sammen med foreningens virksomhed- og køkkenmedlemmer. Målet er mere og bedre økologi for alle.

Malene Jensen

Projektleder og markedskonsulent

Jeg er projektleder for de økologiske forbrugerevents Økodag og Økologisk Høstmarked og er med til at sikre at forbrugerne kan møde og opleve økologien rundt omkring i hele landet. Jeg arbejder også med foreningens indsatser på foodserviceområdet, bl.a. med fokus på øget brug af økologiske bælgfrugter i storkøkkener.

Rita Ramona Høgh

Projektleder og markedskonsulent

Økologi har en vigtig rolle i den grønne omstilling, og derfor er arbejdet med Foodservice betydningsfuldt. Som projektleder samarbejder jeg bredt med køkkener og branchen omkring økologien og særligt det økologiske Spisemærke, som er et vigtigt redskab til at opnå og fastholde en høj økologiprocent. Jeg brænder for at finde nye løsninger og samarbejde på tværs af Foreningen.

Luk (Esc)