Det Økologiske Spisemærke

Guld, sølv eller bronze i økologi

Restauranter, kantiner og offentlige køkkener, der har omlagt til økologi, kan få Det Økologiske Spisemærke i tre forskellige kategorier; guld, sølv eller bronze. Spisemærket er en statskontrolleret mærkningsordning, som angiver det enkelte spisesteds økologi-andel.

Det Økologiske Spisemærke administreres og kontrolleres af Miljø- og fødevareministeriet, mens Økologisk Landsforenings foodservice-team fungerer som rådgiver og sparringspartner for de spisesteder, der ønsker at komme i gang med den omlægning af drift og indkøb, som skal gå forud for mærkningen.

Er I nysgerrige på at komme i gang med en omlægning, kan I læse mere her og kontakte foodservice-teamet herunder.

I kan læse meget mere om Det Økologiske Spisemærke på Viden om økologi og Det Økologiske Spisemærke eller på Miljø- og fødevareministeriets webside.

Kontakt

Torben Blok

Markedschef, Foodservice

Jeg har ansvaret for og arbejder med foreningens indsatser over for Foodservice på hjemmemarkedet. I dette arbejde varetager jeg fastholdelse og udvikling af økologien i private og offentlige køkkener, grossister, virksomheder og andre organisationer. Jeg arbejder med at udvikle økologien gennem Det økologiske Spisemærke, deltagelse i netværk, partnerskaber, messer, konferencer, analyser og efteruddannelse af branchefolk. En del af min opgave er også at udvikle økologien sammen med foreningens virksomhed- og køkkenmedlemmer. Målet er mere og bedre økologi for alle.

Malene Jensen

Projektleder og markedskonsulent

Jeg er projektleder for de økologiske forbrugerevents Økodag og Økologisk Høstmarked og er med til at sikre at forbrugerne kan møde og opleve økologien rundt omkring i hele landet. Jeg arbejder også med foreningens indsatser på foodserviceområdet, bl.a. med fokus på øget brug af økologiske bælgfrugter i storkøkkener.

Luk (Esc)