Derfor landmand

Mød Emilie, Stella, Jacob og Andreas, som er fire unge, der inviterer dig med i marken, i stalden og i køkkenet - og giver dig et indblik i deres verden. De vil gøre dig klogere på landbrug, uddannelserne inden for feltet, råvarer og hvorfor de har valgt denne levevej.

Image00005

Har du nogensinde drømt om at eje din egen virksomhed eller lede et moderne landbrug? Så er du måske fremtidens landmand!

Fremtidens landmænd skal ikke blot have jord under neglene eller halm under støvlerne. De skal være klar til, at agere i en verden, hvor bl.a. bæredygtighed, klima, biodiversitet og natur vil få langt større betydning end tidligere.

Læs mere om de fire unge og se film med dem her på siden. Du kan også følge dem på Instagram @derforlandmand, hvor de lægger billeder og film op fra deres hverdag hver eneste uge.

Jacob Boisen - under uddannelse til faglært landmand

Derfor Landmand - Mød Jacob final

Jacob Boisen er bosat ved Brande og har efter en periode som soldat valgt landbruget som sin levevej. Han er elev hos Øko-Ægget ApS hos Axel Månsson, hvor han primært arbejder med 230.000 økologiske høns.

Stella Lund - under uddannelse til faglært landmand

Derfor Landmand - Mød Stella

Stella Lund er 23 år og bosiddende i Sunds. Hun blev student i 2016 og arbejder nu i fare-marken hos svineproducent Bertel Hestbjerg. Stella skal på hovedforløb 2 på Bygholm Landbrugsskole til januar. Tidligere har hun også arbejdet med økologisk malkekvæg.

Andreas Arnbjerg Krogh - studerer til Agro Business Manager

Derfor Landmand - Mød Andreas

Andreas Krogh er 27 år, har gået på gymnasiet, landbrugsskole og læser nu på Erhvervsakademiet i Århus til Agro Business Manager. Han er vokset op på forældrenes ejendom, Kroghsminde, ved Ølgod og har derudover bla. arbejdet på Stenalt Gods, der ligger på Djursland.

Emilie Qvist Kjærgaard - under uddannelse til kok

Derfor Landmand - mød Emilie

Emilie Qvist Kjærgaard er opvokset med landbrug på den økologiske ø Livø midt i Limfjorden. Hun er i gang med uddannelsen til kok med fokus på lækre økologiske og lokale råvarer i sæson. Sideløbende har hun åbnet sin egen restaurant i Hanstholm.

Følg de fire unge landmænd på Instagram @derforlandmand.

Luk (Esc)