Valgfag Hovedforløb 2

Undervisningsforløbet er gennemført i samarbejde med Bygholm Landbrugsskole i 2021.

PROGRAM

DAG 1 - ØKOLOGI I VERDEN

Fra principper til politik og praksis. Bedriftsbesøg hos Lone og Lars Hedegaard, Gothenborg Fjerkræ.

Materialer

Oplæg (ppt)

Arbejdsark - Økologi i verden

Forretningsmodel, Gothenborg Fjerkræ

DAG 2 - ØKOLOGISK HUSDYRPRODUKTION

Dyrevelfærd, klima, biodiversitet og økonomi i økologisk husdyrhold. Bedriftsbesøg hos Marianne og Gert Hansen, Brunsminde, Give, der bl.a. leverer mælk til Thises Urmælk.

Materialer

Oplæg - Dyrevelfærd (ppt)

Oplæg - Husdyr og klima (ppt)

Arbejdsark - Klima

Arbejdsark - Velfærdsvurdering

DAG 3 - ØKOLOGISK PLANTEAVL

Sædskifte og efterafgrøder er nøglen til succes med økologisk planteavl. Bedriftsbesøg hos Mikael Sune Hald, Hald Øko IS, der dyrker bælgsæd til plantefars.

Materialer

Oplæg - Planteavl (ppt)

Oplæg - Jordfrugtbarhed (ppt)

Tip en 13'er

DAG 4 - EKSKURSION, SAMARBEJDE I ØKOLOGISK LANDBRUG

Bedriftsbesøg hos

  • Dalsgaard og Barsøe IS, der driver en økologisk slagtekyllingeproduktion samt biodynamisk studedrift og planteavl.
  • Per Midtgaard-Olesen, der har etableret egen smågriseproduktion i anden landmands smågriseproduktion og nu forpagter landbrug ejet af Danmarks Økologiske Jordbrugsfond.
  • Michael Kjerkegaard, Vejle, der praktiserer naturpleje i samarbejde med Vejle Kommune.

Materialer

Infoark - Samarbejde

Infoark - Delelandbrug

Infoark - Naturpleje som driftsgren, Holistisk afgræsning

DAG 5 – FREMTIDENS FORBRUGERE ER GENERATION Ø

Smag på økologien og mød kunderne. Vi får besøg af en købmand, en kok og en ung forbruger, der fortæller hvorfor, de køber økologi. Tilberedning af økologisk aftensmad sammen med landbrugsskolens kokke.

Materialer

Oplæg - Marked og afsætning (ppt)

Luk (Esc)