Valgfag Hovedforløb 2
Undervisningsforløbet er gennemført i samarbejde med Bygholm Landbrugsskole i 2021.
PROGRAM
DAG 1 - ØKOLOGI I VERDEN
Fra principper til politik og praksis. Bedriftsbesøg hos Lone og Lars Hedegaard, Gothenborg Fjerkræ.
Materialer
Forretningsmodel, Gothenborg Fjerkræ
DAG 2 - ØKOLOGISK HUSDYRPRODUKTION
Dyrevelfærd, klima, biodiversitet og økonomi i økologisk husdyrhold. Bedriftsbesøg hos Marianne og Gert Hansen, Brunsminde, Give, der bl.a. leverer mælk til Thises Urmælk.
Materialer
Arbejdsark - Velfærdsvurdering
DAG 3 - ØKOLOGISK PLANTEAVL
Sædskifte og efterafgrøder er nøglen til succes med økologisk planteavl. Bedriftsbesøg hos Mikael Sune Hald, Hald Øko IS, der dyrker bælgsæd til plantefars.
Materialer
DAG 4 - EKSKURSION, SAMARBEJDE I ØKOLOGISK LANDBRUG
Bedriftsbesøg hos
- Dalsgaard og Barsøe IS, der driver en økologisk slagtekyllingeproduktion samt biodynamisk studedrift og planteavl.
- Per Midtgaard-Olesen, der har etableret egen smågriseproduktion i anden landmands smågriseproduktion og nu forpagter landbrug ejet af Danmarks Økologiske Jordbrugsfond.
- Michael Kjerkegaard, Vejle, der praktiserer naturpleje i samarbejde med Vejle Kommune.
Materialer
Infoark - Naturpleje som driftsgren, Holistisk afgræsning
DAG 5 – FREMTIDENS FORBRUGERE ER GENERATION Ø
Smag på økologien og mød kunderne. Vi får besøg af en købmand, en kok og en ung forbruger, der fortæller hvorfor, de køber økologi. Tilberedning af økologisk aftensmad sammen med landbrugsskolens kokke.