Det Økologiske Spisemærke

Spisemærket

Det Økologiske Spisemærke er en gratis statskontrolleret mærkningsordning for fx institutioner, plejehjem, kantiner, skoler, restauranter og caféer. Mærket gør det synligt for gæster og kunder, at spisestedet gør en indsats for natur, miljø og dyrevelfærd ved at anvende økologiske råvarer, der er fri for sprøjtemidler og uhensigtsmæssige tilsætningsstoffer, samt at råvarerne er produceret ansvarligt og så vidt muligt bæredygtigt.

Både offentlige og private spisesteder kan få Det Økologiske Spisemærke, som findes i tre udgaver; guld (90-100%), sølv (60-90%) og bronze (30-60%).

Økologisk Landsforening har lavet det økologiske Danmarkskort, hvor du kan se, hvor mange økologiske spisesteder, der er i din kommune.

Det Økologiske Spisemærke kan ses som en milepæl for, hvor langt man er med en økologisk omstilling – både for køkkenerne og kommunerne selv og for de spisende.

Er du nysgerrig på at komme i gang med en omlægning, udvikle mål for bæredygtighed og økologi i køkkenet, kan du læse mere her eller finde kontakt til Økologisk Landsforenings foodservice-team herunder.

Læs mere om Det økologiske spisemærke hos Miljø- og fødevareministeriet.

Kontakt

Malene Jensen

Projektleder, Forbrugerevents

Jeg er projektleder for Økodag og arbejder herudover med foreningens indsatser på foodserviceområdet, bl.a. med fokus på økologi på efterskoler og Det Økologiske Spisemærke. Jeg er udvalgssekretær for Udvalget for Professionelle Køkkener og arbejder med fastholdelse og rekruttering af køkken- og virksomhedsmedlemmer.

Torben Blok

Markedschef, Foodservice

Luk (Esc)