Det Økologiske Spisemærke

Spisemærket

Det Økologiske Spisemærke er en gratis statskontrolleret mærkningsordning for fx institutioner, plejehjem, kantiner, skoler, restauranter og caféer. Mærket gør det synligt for gæster og kunder, at spisestedet gør en indsats for natur, miljø og dyrevelfærd ved at anvende økologiske råvarer, der er fri for sprøjtemidler og uhensigtsmæssige tilsætningsstoffer, samt at råvarerne er produceret ansvarligt og så vidt muligt bæredygtigt.

Både offentlige og private spisesteder kan få Det Økologiske Spisemærke, som findes i tre udgaver; guld (90-100%), sølv (60-90%) og bronze (30-60%).

Økologisk Landsforening har lavet det økologiske Danmarkskort, hvor du kan se, hvor mange økologiske spisesteder, der er i din kommune.

Det Økologiske Spisemærke kan ses som en milepæl for, hvor langt man er med en økologisk omstilling – både for køkkenerne og kommunerne selv og for de spisende.

Er du nysgerrig på at komme i gang med en omlægning, udvikle mål for bæredygtighed og økologi i køkkenet, kan du læse mere her eller finde kontakt til Økologisk Landsforenings foodservice-team herunder.

Læs mere om Det økologiske spisemærke hos Miljø- og fødevareministeriet.

Kontakt

Malene Jensen

Projektkoordinator

Jeg arbejder primært med foreningens indsatser på foodservice- og eksportområdet. Her står jeg for planlægning, koordinering og praktik i forbindelse med arrangementer som inspirationsdage, messer og møder. Jeg arbejder også med kommunikation til foreningens virksomheds-og køkkenmedlemmer samt medlemspleje og rekruttering af nye medlemmer.

Rikke Thorøe Grønning

Projektleder

Jeg har siden 1998 arbejdet aktivt inden for de fleste led i foodservice, været køkkenchef, underviser på fagskoler og i virksomheder med fokus på salg til Foodservice. Siden 2010 har jeg specialiseret mig i klimavenlig økologiomlægning i professionelle køkkener, værdikæder og markedsmekanismer i foodservice-sektoren.

Torben Blok

Markedschef, Foodservice

Luk (Esc)