Generationsskifte og etablering

Generationsskifte Ejendomsannonce

Mange danske landbrug skal generationsskiftes de kommende år, økologiske såvel som konventionelt drevne. Det er afgørende, at mulighederne for et 'grønt generationsskifte' bliver de bedst mulige. Det betyder, at unge landmænd skal forberedes på og have mulighed for at komme ind i erhvervet, videreføre og udvikle en økologisk produktion eller omlægge en konventionel bedrift til økologi og få succes hermed.

Et grønt generationsskifte forudsætter god forberedelse hos såvel dem, der vil forlade erhvervet, og dem, der ønsker at etablere sig, uanset om det er på traditionel vis som ejer eller på alternative måder.

På disse sider finder du både gode tips og hardcore viden om generationsskifte, økonomi og organisering, og du kan få ideer til hvordan, du kan uddanne dig selv eller andre til at blive ejerleder gennem trainee-stillinger og mentorforløb.

I korte film og artikler fortæller landmænd, der har været gennem guidede forløb, om deres grønne generationsskifte. Du finder disse beretninger i 'Cases'.

I værktøjskassen er der forskellige formularer mm. samt en række beskrivelser af og budgetter for modelejendomme.

Luk (Esc)