Fokus på økologien i ny udgivelse om landbruget

Oktober 2022

Det er fem år siden, at publikationen "Sådan ligger landet" sidst blev udgivet, men her i efteråret 2022 er den udgivet i en spritny version for at sætte spot på, at landbruget kan være med til at rette op på de udfordringer med klima, natur og biodiversitet, vi står overfor. At hæve det økologiske areal er en del af løsningen på udfordringerne.

Derfor har vi i Økologisk Landsforening ydet et væsentligt bidrag til de dele af "Sådan ligger landet", der handler om økologi. Hele kapitel seks sætter således tal på det økologiske landbrug i Danmark. For eksempel kan du finde ud af, hvor stor en del af landbruget, der er økologisk, du kan læse om danskernes økologivaner, og du kan få mere at vide om nogle af de samfundsnyttige effekter af økologi.

Alt i alt bliver du klædt godt på til at træffe et oplyst valg, når du står i supermarkedet og skal vælge mellem den økologiske og konventionelle gulerod.

Sådan ligger landet sætter spot på landbruget som helhed og tager særligt fat i sektorens effekter på natur, klima, miljø, dyrevelfærd og sundhed. Udgivelsen er udarbejdet af Danmarks Naturfredningsforening og Dyrenes Beskyttelse med bidrag fra blandt andre Økologisk Landsforening.

Du kan læse den lige her. God læselyst.

Luk (Esc)