Det Økologiske Spisemærke

Det Økologiske Spisemærke er et statskontrolleret økologimærke for spisesteder. Spisemærket i enten guld, sølv eller bronze viser, hvor stor en del økologiske råvarer, der anvendes på spisestedet.

Har du modtaget bekræftelse fra Fødevarestyrelsen om at du har fået spisemærket, får du automatisk tilsendt en fejringspakke med spisemærker og andet markedsføringsmateriale.

Se hvilke spisesteder, der har et økologisk spisemærke i guld, sølv eller bronze

Download billed-filer med spisemærket til tryksager og online

 

10 års jubilæum

I 2019 fejrer det økologiske spisemærke 10 års jubilæum!
Fødevarestyrelsen og Økologisk Landsforening hylder i samarbejde med landets grossister alle køkkener, der har et spisemærke.
Den første fejring finder sted på Hørkrams Fagmesse, der afholdes den 30. og 31. januar i Messe C, Fredericia.

Herefter vil der være fejringer:
Cateringmesse Nord, 27. februar
Cateringmesse Midt, 3. april
Hørkrams Efterårsmesse, 4. og 5. september
Madens Skueplads, 17. og 18. september

Om Det Økologiske Spisemærke

Det Økologiske Spisemærke er et statskontrolleret økologimærke for spisesteder som eksempelvis børneinstitutioner, plejehjem, kantiner, restauranter og caféer.

Spisemærket i enten guld, sølv eller bronze viser, hvor stor en del økologiske råvarer, der anvendes på spisestedet. 

Det Økologiske Spisemærke synliggør, at køkkenet gør en indsats for naturen, miljøet og dyrene ved at bruge økologiske varer, som er fri for rester af sprøjtemidler og uhensigtsmæssige tilsætningsstoffer.

Det Økologiske Spisemærke kan ses som en milepæl for, hvor langt man er med en økologisk omstilling – både for køkkenerne selv og for de spisende.

www.oekologisk-spisemaerke.dk