Afsætning af græskød

Oktober 2025 – Maj 2026

En lysebrun ko løber i gallop efter at være lukket ud på græs til Økodag

Om projektet

Græskød repræsenterer en uudnyttet mulighed for at kombinere bæredygtig fødevareproduktion med naturpleje og klimaindsats. Kvæg på ekstensive græsarealer bidrager aktivt til biodiversitet, landskabspleje og beskyttelse af grundvand, samtidig med at de  producerer kød med et lavt input og et højt etisk og miljømæssigt aftryk.

Trods disse kvaliteter er afsætningen af græskød begrænset af manglende forretningsmodeller, lav kendskabsgrad og svagt samarbejde i værdikæden. Der er behov for at synliggøre græskødets merværdi og udvikle nye veje til markedet, som både tilgodeser producenter, aftagere og samfundets grønne ambitioner. Projektet tager afsæt i denne udfordring og bygger videre på eksisterende viden og netværk i Økologisk Landsforening og blandt projektets partnere.

Projektleder

Mette Villekær 

Projektperiode

Oktober 2025 – Maj 2026

Deltagere/målgruppe:

Forbrugere og producenter 

Finansiering:

Støttet af Merkurfonden 

 

Lignende projekter