Om os

Vejen til en mere bæredygtig verden

Økologi er en helhedstænkning, der forsøger at lære af og efterligne naturens balance. Økologi handler om hensynsfuld omgang med mulden, vandet, luften og livet, om at jorden er til låns - og om mennesker og mad.

Økologiens iboende tankegang er et nødvendigt fundament for en bæredygtig fremtid og rummer svarene på en lang række af de væsentlige udfordringer, som Danmark og verden står overfor.

Økologisk Landsforening udvikler og udbreder økologien i fællesskab med vores medlemmer, som inkluderer alle led i kæden fra jord til bord. Fællesskabet og mangfoldigheden blandt vores medlemmer bruger vi aktivt til at styrke og sikre en bred opbakning til økologien.

Vi samler økologiske landmænd, virksomheder, forbrugere og professionelle køkkener og samarbejder bredt med alle, der gennem økologien og sammen med os vil drive en markant og nødvendig omstilling af samfundet frem. En omstilling til et samfund i balance med klimaet, naturen og jordens ressourcer.

Vores mål er, at økologien i 2030 udgør 30 pct. af det danske landbrugsareal og 30 pct. af det danske fødevareforbrug

Økologisk Landsforening er landets eneste uafhængige økologiske stemme. Vi arbejder 100 pct. for økologien og altid med økologiens og økologers interesser for øje.

Verdensmester i økologi

Foreningen har siden 1981 været drivkraften for, at økologien har udviklet sig til at være én af Danmarks styrkepositioner. Vi er blandt andet gået forrest for at udbrede det røde Ø-mærke, som alle danskere kender og har stor tillid til. Vi har knoklet for at sikre en høj værdi og troværdighed omkring mærket, der sammen med vores samarbejde med handlen har medvirket til, at danskerne i dag er det folkefærd i verden, som køber mest økologi.

Økologi er med sit helhedssyn og sine principper om en omsorgsfuld og retfærdig omgang med jorden og hinanden en vigtig del af løsningen på flere af verdens bæredygtighedsudfordringer. Vi arbejder benhårdt på at udvikle og udbrede økologiske løsninger på klima- og biodiversitetsudfordringen, og en økologi som sikrer god dyrevelfærd, rent drikkevand, rene og sunde fødevarer og en levende natur.

Økologisk Landsforening arbejder for et samfund, hvor vi alle gennem vores forbrug, måltidssammensætning og aktive handlinger bidrager til en verden, der tænker og handler økologisk. Vi nytænker landbruget, landskabet, politik, håndværk og markedsrelationer og støtter og inspirerer vores økologiske landbrug, virksomheder og køkkener i deres udvikling med at blive mere bæredygtige. Samtidig arbejder vi for en ambitiøs økologisk vækst og politik. Det gør vi til gavn for vores medlemmer, til gavn for økologien og til gavn for et bæredygtigt samfund.

Økologi er et aktivt valg: Et valg om et liv, et landbrug og et samfund i pagt med naturen, som vores landmænd og virksomheder kan leve af her og nu, og vi alle kan leve i; også i mange generationer fremover.

Om Os Ikon Med Luft
Luk (Esc)