Det økologiske spisemærke

Det Økologiske Spisemærke er en gratis statskontrolleret mærkningsordning for institutioner, plejehjem, kantiner, skoler, restauranter og caféer med flere.

Nærbillede af skilte med det økologiske spisemærke

Mærket gør det synligt for gæster og kunder, at spisestedet gør en indsats for natur, miljø og dyrevelfærd ved at anvende økologiske råvarer, der er fri for sprøjtemidler og uhensigtsmæssige tilsætningsstoffer, samt at råvarerne er produceret ansvarligt og så vidt muligt bæredygtigt.

Både offentlige og private spisesteder kan få Det Økologiske Spisemærke, som findes i tre udgaver: Guld (90-100% økologi), sølv (60-90% økologi) og bronze (30-60% økologi).

Det Økologiske Spisemærke kan altså ses som en milepæl for, hvor langt man er med en økologisk omstilling. 

Se, hvem der har Det Økologiske Spisemærke.

Der er mange gode sideeffekter ved at arbejde med økologi i køkkenet.

Vores erfaring er, at arbejdet med at få Det Økologiske Spisemærke fører til mindre madspild, bedre udnyttelse af ressourcerne og mere arbejdsglæde blandt køkkenpersonalet.

Læs mere om arbejdet med Det Økologiske Spisemærke

Skal du i gang?

Er du nysgerrig på at komme i gang med en omlægning, og udvikle mål for bæredygtighed og økologi i køkkenet?

Kontakt Økologisk Landsforenings foodservice-team, der sidder klar til at hjælpe dig, hvis du vil i gang med en omstilling, eller hvis du har brug for hjælp i processen.

Projektleder og markedskonsulent, Marked

Rita Ramona Høgh

Projektleder og markedskonsulent, Marked

Malene Jensen

Markedschef Foodservice, Marked

Torben Blok