ESG-MÅLtid for virksomheder

Januar 2026 – December 2028

Om projektet

Dette projekt vil skabe opmærksomhed om og prioritering af flere økologiske bælgfrugter og grøntsager i maden i kantinen blandt beslutningstagere i 50 af Danmarks største virksomheder.

Projektet er et samarbejde mellem Dansk Vegetarisk Forening og Økologisk Landsforening, hvor Compass Group desuden indgår med at implementere tests i 3 virksomheder, og Dansk Industri, Service, bidrager med udbredelsen til branchen. Projektet vil bl.a. indsamle og formidle inspiration fra 10 virksomheder, som med succes har indført grønnere mad, gennem et idékatalog og et strategihæfte, og derpå opsøge 150 store og mellemstore virksomheder, hvoraf 50 indgår i en egentlig dialog om omstilling.

Fokus vil især være på de virksomheder, der fortsat er omfattet af EU’s ESG-direktiv. Målet er at oplyse beslutningstagere og strategiske personer om mulighederne for at forbedre ESG-faktorer i deres organisation og deres omverden ved at servere flere grøntsager, bælgfrugter og korn til deres medarbejdere, hvilket vil styrke afsætningen af disse råvarer

Kontaktperson fra Økologisk Landsforening:

Mette Villekær 

Projektperiode

Januar 2026 – December 2028

Deltagere/målgruppe:

Virksomheder

Finansiering:

Støttet af Fonden for plantebaserede fødevarer 

Samarbejdspartnere:

Dansk Vegetarisk Forening - DVF 

Lignende projekter