Fra rådhuse til borgernes tallerkener - grøn økologisk omlægning i kommuner
Januar 2026 – marts 2029
Om projektet:
Kommunale beslutningstagere spiller en vigtig rolle i den grønne omstilling. I dette projekt vil Økologisk Landsforening (ØL) og Dansk Vegetarisk Forening (DVF), i samarbejde med specialisterne Haaning og Merrald, arbejde for at øge salget af økologiske bælgfrugter og grøntsager til kommuner, der endnu ikke er kommet så langt med den grønne omstilling på madområdet.
Det sker gennem tre hovedindsatser:
-
Strukturel indsats og dialog med beslutningstagere
Vi vil understøtte kommunale beslutninger om bæredygtighed ved at engagere beslutningstagere, foreninger og borgere. Fokus er på at fremme indtaget af bælgfrugter og grøntsager, som kan bidrage til kommunernes klima- og miljømål. -
Konkret omstilling af rådhuskantiner
Ved at introducere flere økologiske bælgfrugter og grøntsager i kantinerne får beslutningstagerne selv mulighed for at smage og blive fortalere for en grønnere kost. -
Kompetenceløft via AMU-kurser
Vi vil synliggøre og planlægge deltagelse i relevante AMU-kurser, som skal styrke kompetencerne hos køkkenpersonale i kommunerne.
Kontaktperson fra Økologisk Landsforening:
Mette Villekær
Projektperiode:
Januar 2026 – marts 2029
Deltagere/målgruppe:
Kommunale beslutningstagere og professionelle køkkener
Finansiering:
Støttet af Fonden for plantebaserede fødevarer
Samarbejdspartnere:
Dansk Vegetarisk Forening
Haaning & Merrald
Fonden for plantebaserede fødevarer
Lignende projekter
Fremtidens planteambassadører i dagligvarehandlens frugt- og grønt
Januar 2026 – December 2028
Fra mark til måltid - mod en grønnere værdikæde
Januar 2026 – December 2028
Økologisk vækst og udvikling i foodservice 2026
Januar 2026 – December 2026
Øget økologisk eksport gennem branding af Danmark som foregangsland
Januar 2026 – December 2026
BioFach 2027 – planlægning af den danske fællesstand
Januar 2026 – December 2026
BioFach 2026 – Dansk fællesstand på verdens største internationale økologimesse
Januar 2026 – December 2026
Mere økologi på madfestivaller
Januar 2026 – December 2026
Økologisk Høstmarked - oplev og forstå de økologiske grundværdier
Januar 2026 – December 2026
Økologisk skemad - smag, duft og føl dig frem
Januar 2026 – December 2026
Grøn skolemad som motor for grøn omstilling i Danmark
August 2025 – August 2029
PlanteHub 1.0 - sammen er vi klogere
Januar 2025 - december 2026
Økologisk Høstmarked 2025 og lokale økologiske råvarer i sæson
Januar 2025 - December 2025
BioFach 2025 – Dansk fællesstand på verdens største internationale økologimesse
Januar 2025 – December 2025
BioFach 2026 – planlægning af den danske fællesstand
Januar 2025 – December 2025
Danmark som foregangsland for økologisk afsætning
Januar 2025 – December 2025
Økologisk vækst og udvikling i dagligvarehandlen
Januar 2025 – December 2025
Økologisk vækst og udvikling i foodservice
Januar 2025 – December 2025
Nedbryd barriererne for mere øko grønt på tallerkenen
Januar 2024 – Marts 2025
Økologi på Fødevareuddannelser
Januar 2025 – December 2025
Organic Food, Sustainability and Health on One Plate
2023 - 2026
Netværk til at styrke den gastronomiske kvalitet i dansk økologisk landbrug
November 2024 – August 2025
35-års jubilæumskampagne for Ø-mærket
Januar 2025 - December 2025
Mere grønt til Foodservice i DACH 2025
Oktober 2024 – december 2026
På vej mod sølv – køkkenomstilling Nordjysk Mad (Brønderslev kommune)
Januar 2025 – december 2025
Køkkenomstilling Nyborg kommune
Januar 2025 – december 2025
Økomaddag
Vi vil gerne fejre samvær og den gode mad. Skal du være med? Hold Økomaddag og søg op til 15.000 kr. i støtte. Læs mere her