Fra rådhuse til borgernes tallerkener - grøn økologisk omlægning i kommuner
Januar 2026 – marts 2029
Om projektet:
Kommunale beslutningstagere spiller en vigtig rolle i den grønne omstilling. I dette projekt vil Økologisk Landsforening (ØL) og Dansk Vegetarisk Forening (DVF), i samarbejde med specialisterne Haaning og Merrald, arbejde for at øge salget af økologiske bælgfrugter og grøntsager til kommuner, der endnu ikke er kommet så langt med den grønne omstilling på madområdet.
Det sker gennem tre hovedindsatser:
-
Strukturel indsats og dialog med beslutningstagere
Vi vil understøtte kommunale beslutninger om bæredygtighed ved at engagere beslutningstagere, foreninger og borgere. Fokus er på at fremme indtaget af bælgfrugter og grøntsager, som kan bidrage til kommunernes klima- og miljømål. -
Konkret omstilling af rådhuskantiner
Ved at introducere flere økologiske bælgfrugter og grøntsager i kantinerne får beslutningstagerne selv mulighed for at smage og blive fortalere for en grønnere kost. -
Kompetenceløft via AMU-kurser
Vi vil synliggøre og planlægge deltagelse i relevante AMU-kurser, som skal styrke kompetencerne hos køkkenpersonale i kommunerne.
Kontaktperson fra Økologisk Landsforening:
Mette Villekær
Projektperiode:
Januar 2026 – marts 2029
Deltagere/målgruppe:
Kommunale beslutningstagere og professionelle køkkener
Finansiering:
Støttet af Fonden for plantebaserede fødevarer
Samarbejdspartnere:
Dansk Vegetarisk Forening
Haaning & Merrald