Fra rådhuse til borgernes tallerkener - grøn økologisk omlægning i kommuner

Januar 2026 – marts 2029

Om projektet

Kommunale beslutningstagere spiller en vigtig rolle i den grønne omstilling. I dette projekt vil Økologisk Landsforening (ØL) og Dansk Vegetarisk Forening (DVF), i samarbejde med specialisterne Haaning og Merrald, arbejde for at øge salget af økologiske bælgfrugter og grøntsager til kommuner, der endnu ikke er kommet så langt med den grønne omstilling på madområdet.

Det sker gennem tre hovedindsatser:

  1. Strukturel indsats og dialog med beslutningstagere
    Vi vil understøtte kommunale beslutninger om bæredygtighed ved at engagere beslutningstagere, foreninger og borgere. Fokus er på at fremme indtaget af bælgfrugter og grøntsager, som kan bidrage til kommunernes klima- og miljømål.

  2. Konkret omstilling af rådhuskantiner
    Ved at introducere flere økologiske bælgfrugter og grøntsager i kantinerne får beslutningstagerne selv mulighed for at smage og blive fortalere for en grønnere kost.

  3. Kompetenceløft via AMU-kurser
    Vi vil synliggøre og planlægge deltagelse i relevante AMU-kurser, som skal styrke kompetencerne hos køkkenpersonale i kommunerne.

Kontaktperson fra Økologisk Landsforening:

Mette Villekær 

Projektperiode

Januar 2026 – marts 2029

Deltagere/målgruppe:

Kommunale beslutningstagere og professionelle køkkener 

Finansiering:

Støttet af Fonden for plantebaserede fødevarer 

Samarbejdspartnere:

Dansk Vegetarisk Forening 

Haaning & Merrald 

Lignende projekter