Grøn skolemad som motor for grøn omstilling i Danmark
August 2025 – August 2029
Om projektet:
Madkulturen, Økologisk Landsforening, Haver til Maver og Norion går sammen om at styrke 12 af de kommende skolemadsproduktionskøkkener i Det Nationale Skolemadsforsøg. Målet er at give dem en grøn motor – en målrettet indsats, der skal:
- Øge andelen af lokale og økologiske grøntsager i skolemaden
- Skabe en grønsagsglad madkultur på skolerne
- Udvikle og dele viden og erfaringer i form af anbefalinger til kommuner og skoler
Projektet henvender sig til kommuner, skoler og produktionskøkkener, der vil gå forrest i den grønne omstilling og forpligte sig til et 3-årigt rådgivnings- og undervisningsforløb.
Med produktion til mindst 200 elever i 200 skoledage over 3 år – svarende til 1.440.000 måltider – er der et stort potentiale for både effekt og skalering.
Kontaktperson fra Økologisk Landsforening:
Mette Villekær
Projektperiode:
August 2025 – August 2029
Deltagere/målgruppe:
Skolekøkkener, folkeskoler, kommunale beslutningstagere
Finansiering:
Støttet af Fonden for plantebaserede fødevarer
Samarbejdspartnere:
-
Madkulturen
-
Haver til Maver
-
Norion
Links:
Madkulturen - Vi arbejder for en styrket madkultur i Danmark
Fonden for plantebaserede fødevarer
Lignende projekter
Fremtidens planteambassadører i dagligvarehandlens frugt- og grønt
Januar 2026 – December 2028
Fra rådhuse til borgernes tallerkener - grøn økologisk omlægning i kommuner
Januar 2026 – marts 2029
Fra mark til måltid - mod en grønnere værdikæde
Januar 2026 – December 2028
Økologisk vækst og udvikling i foodservice 2026
Januar 2026 – December 2026
Øget økologisk eksport gennem branding af Danmark som foregangsland
Januar 2026 – December 2026
BioFach 2027 – planlægning af den danske fællesstand
Januar 2026 – December 2026
BioFach 2026 – Dansk fællesstand på verdens største internationale økologimesse
Januar 2026 – December 2026
Mere økologi på madfestivaller
Januar 2026 – December 2026
Økologisk Høstmarked - oplev og forstå de økologiske grundværdier
Januar 2026 – December 2026
Økologisk skemad - smag, duft og føl dig frem
Januar 2026 – December 2026
PlanteHub 1.0 - sammen er vi klogere
Januar 2025 - december 2026
Økologisk Høstmarked 2025 og lokale økologiske råvarer i sæson
Januar 2025 - December 2025
BioFach 2025 – Dansk fællesstand på verdens største internationale økologimesse
Januar 2025 – December 2025
BioFach 2026 – planlægning af den danske fællesstand
Januar 2025 – December 2025
Danmark som foregangsland for økologisk afsætning
Januar 2025 – December 2025
Økologisk vækst og udvikling i dagligvarehandlen
Januar 2025 – December 2025
Økologisk vækst og udvikling i foodservice
Januar 2025 – December 2025
Nedbryd barriererne for mere øko grønt på tallerkenen
Januar 2024 – Marts 2025
Økologi på Fødevareuddannelser
Januar 2025 – December 2025
Organic Food, Sustainability and Health on One Plate
2023 - 2026
Netværk til at styrke den gastronomiske kvalitet i dansk økologisk landbrug
November 2024 – August 2025
35-års jubilæumskampagne for Ø-mærket
Januar 2025 - December 2025
Mere grønt til Foodservice i DACH 2025
Oktober 2024 – december 2026
På vej mod sølv – køkkenomstilling Nordjysk Mad (Brønderslev kommune)
Januar 2025 – december 2025
Køkkenomstilling Nyborg kommune
Januar 2025 – december 2025
Økomaddag
Vi vil gerne fejre samvær og den gode mad. Skal du være med? Hold Økomaddag og søg op til 15.000 kr. i støtte. Læs mere her