Mere økologi på madfestivaller
Januar 2026 – December 2026
Om projektet:
Regeringen har med sin økologistrategi fra december 2023 sat en ambitiøs målsætning om at fordoble det økologiske areal, forbrug og eksport frem mod 2030. Strategien er en del af den grønne omstilling af dansk landbrug og skal bidrage til at reducere klimaaftryk, styrke biodiversitet og fremme sunde fødevarer. Målet er bl.a., at 21 pct. af det danske landbrugsareal skal være økologisk i 2030, og at økologiske fødevarer skal fylde markant mere i både dagligvarehandlen og foodservice.
Men udviklingen går ikke hurtigt nok. I dag udgør det økologiske areal ca. 11,4 pct., og antallet af økologiske bedrifter er faldende. Samtidig er der tegn på stagnerende vækst i forbruget af økologiske fødevarer, særligt uden for storbyerne. Det peger på et behov for at styrke synligheden og relevansen af økologien i den almene befolknings bevidsthed – og at gøre det på måder, der engagerer bredt og folkeligt.
Projektet har til formål at øge afsætningen af økologiske fødevarer ved at styrke den folkelige forståelse og efterspørgsel. Det sker gennem synlig og engagerende formidling af økologiens merværdi på to af Danmarks største madfestivaler: Madens Folkemøde i Nykøbing Falster og Food Festival i Aarhus.
Kontaktperson fra Økologisk Landsforening:
Mette Villekær
Projektperiode:
Januar 2026 – December 2026
Deltagere/målgruppe:
Forbrugere og madprofessionelle
Finansiering:
Støttet af Fonden for økologisk landbrug