Mere økologi på madfestivaller

Januar 2026 – December 2026

Langborde dækket med hvid dug, tallerkner og bestik i grønne omgivelser

Om projektet

Regeringen har med sin økologistrategi fra december 2023 sat en ambitiøs målsætning om at fordoble det økologiske areal, forbrug og eksport frem mod 2030. Strategien er en del af den grønne omstilling af dansk landbrug og skal bidrage til at reducere klimaaftryk, styrke biodiversitet og fremme sunde fødevarer. Målet er bl.a., at 21 pct. af det danske landbrugsareal skal være økologisk i 2030, og at økologiske fødevarer skal fylde markant mere i både dagligvarehandlen og foodservice. 

Men udviklingen går ikke hurtigt nok. I dag udgør det økologiske areal ca. 11,4 pct., og antallet af økologiske bedrifter er faldende. Samtidig er der tegn på stagnerende vækst i forbruget af økologiske fødevarer, særligt uden for storbyerne. Det peger på et behov for at styrke synligheden og relevansen af økologien i den almene befolknings bevidsthed – og at gøre det på måder, der engagerer bredt og folkeligt.

Projektet har til formål at øge afsætningen af økologiske fødevarer ved at styrke den folkelige forståelse og efterspørgsel. Det sker gennem synlig og engagerende formidling af økologiens merværdi på to af Danmarks største madfestivaler: Madens Folkemøde i Nykøbing Falster og Food Festival i Aarhus.

Kontaktperson fra Økologisk Landsforening:

Mette Villekær 

Projektperiode

Januar 2026 – December 2026

Deltagere/målgruppe:

Forbrugere og madprofessionelle 

Finansiering:

Støttet af Fonden for økologisk landbrug 

Lignende projekter