PlanteHub 1.0 - sammen er vi klogere
Januar 2025 - december 2026
Projektets formål
Projektet arbejder for at styrke hele værdikæden for plantebaserede fødevarer – både konventionelt og økologisk producerede. Økologerne er længst fremme med erfaringer og dyrkning af bl.a. bælgfrugter, og derfor vil projektet i høj grad komme økologien til gavn.
Om projektet
Projektet skal styrke sammenhængskraften i den danske sektor for plantebaserede fødevarer i Danmark gennem netværksaktiviteter, tættere interaktion og indsigtsanalyser, der hver især bidrager til at sikre løbende opkvalificering af 220+ professionelle aktører inden for branchen og sikrer større synergi mellem projekter og initiativer aktørerne imellem.
Med Plantehub 1.0 tager Dansk Vegetarisk Forening (DVF), Økologisk Landsforening (ØL), Landbrug & Fødevarer (L&F), Plantebranchen (PB) og Dansk Industri (DI) regeringens opfordring op, fra handlingsplanen for plantebaserede fødevarer, om at styrke samarbejdet disse aktører imellem, så vi kan udvikle Danmarks internationale position inden for plantebaserede fødevarer.
Projektet er en forløber til etableringen af en egentlig Plantehub med eget cvr-nummer og egen bestyrelse. Projektet er en forudsætning for mange af de øvrige indsatser i samfundet, der skal udvikle sektoren for plantebaserede fødevarer i Danmark.
Projektleder:
Daniel Madsen (Mette Villekær)
Projektperiode:
01.01.2025 - 31.12.2026
Deltagere/målgruppe:
Professionelle aktører, forbrugere
Finansiering:
Plantefonden
Lignende projekter
Fremtidens planteambassadører i dagligvarehandlens frugt- og grønt
Januar 2026 – December 2028
Fra rådhuse til borgernes tallerkener - grøn økologisk omlægning i kommuner
Januar 2026 – marts 2029
Fra mark til måltid - mod en grønnere værdikæde
Januar 2026 – December 2028
Økologisk vækst og udvikling i foodservice 2026
Januar 2026 – December 2026
Øget økologisk eksport gennem branding af Danmark som foregangsland
Januar 2026 – December 2026
BioFach 2027 – planlægning af den danske fællesstand
Januar 2026 – December 2026
BioFach 2026 – Dansk fællesstand på verdens største internationale økologimesse
Januar 2026 – December 2026
Mere økologi på madfestivaller
Januar 2026 – December 2026
Økologisk Høstmarked - oplev og forstå de økologiske grundværdier
Januar 2026 – December 2026
Økologisk skemad - smag, duft og føl dig frem
Januar 2026 – December 2026
Grøn skolemad som motor for grøn omstilling i Danmark
August 2025 – August 2029
Økologisk Høstmarked 2025 og lokale økologiske råvarer i sæson
Januar 2025 - December 2025
BioFach 2025 – Dansk fællesstand på verdens største internationale økologimesse
Januar 2025 – December 2025
BioFach 2026 – planlægning af den danske fællesstand
Januar 2025 – December 2025
Danmark som foregangsland for økologisk afsætning
Januar 2025 – December 2025
Økologisk vækst og udvikling i dagligvarehandlen
Januar 2025 – December 2025
Økologisk vækst og udvikling i foodservice
Januar 2025 – December 2025
Nedbryd barriererne for mere øko grønt på tallerkenen
Januar 2024 – Marts 2025
Økologi på Fødevareuddannelser
Januar 2025 – December 2025
Organic Food, Sustainability and Health on One Plate
2023 - 2026
Netværk til at styrke den gastronomiske kvalitet i dansk økologisk landbrug
November 2024 – August 2025
35-års jubilæumskampagne for Ø-mærket
Januar 2025 - December 2025
Mere grønt til Foodservice i DACH 2025
Oktober 2024 – december 2026
På vej mod sølv – køkkenomstilling Nordjysk Mad (Brønderslev kommune)
Januar 2025 – december 2025
Køkkenomstilling Nyborg kommune
Januar 2025 – december 2025
Økomaddag
Vi vil gerne fejre samvær og den gode mad. Skal du være med? Hold Økomaddag og søg op til 15.000 kr. i støtte. Læs mere her