Professionelle køkkener

Koekkenmedlem

De offentlige køkkener, private kantiner, restauranter og caféer er frontløbere i den grønne, bæredygtige og økologiske omstilling af danskernes måltider. Økologisk Landsforenings Foodservice-team rådgiver alle aktører i foodservice-branchen, så omlægning af indkøb og arbejdsgange foregår smidigt og i et tempo, der tager hensyn til den daglige drift.

I møder et team af eksperter, der kender branchen indefra og har solid erfaring med at skabe den vigtige balance mellem drift og udvikling. Samtidig har teamet et indgående kendskab til de krav og ønsker, som gæster og kunder stiller nu og i fremtiden.

Det øgede fokus på klima, natur og madspild har skabt opmærksomhed og interesse for økologi og bæredygtighed. Alene over de seneste syv år er andelen af økologiske fødevarer i foodservice firedoblet, hvilket åbner for helt nye forretningsområder for hele foodservice-branchen.

Er I nysgerrige på at komme i gang, eller vil I udvikle jeres eksisterende økologiske og bæredygtige profil?

Kontakt Økologisk Landsforenings Foodservice-team (find kontaktperson længere nede på denne side).

Kom godt i gang

Bliv inspireret

Få viden og udvid dit netværk

Se vores arrangementer og tilmeld dig her.




Kontakt

Torben Blok

Markedschef, Foodservice

Jeg har ansvaret for og arbejder med foreningens indsatser over for Foodservice på hjemmemarkedet. I dette arbejde varetager jeg fastholdelse og udvikling af økologien i private og offentlige køkkener, grossister, virksomheder og andre organisationer. Jeg arbejder med at udvikle økologien gennem Det økologiske Spisemærke, deltagelse i netværk, partnerskaber, messer, konferencer, analyser og efteruddannelse af branchefolk. En del af min opgave er også at udvikle økologien sammen med foreningens virksomhed- og køkkenmedlemmer. Målet er mere og bedre økologi for alle.

Malene Jensen

Projektleder, Forbrugerevents

Jeg er projektleder for Økodag og arbejder herudover med foreningens indsatser på foodserviceområdet, bl.a. med fokus på økologi på efterskoler og Det Økologiske Spisemærke. Jeg er udvalgssekretær for Udvalget for Professionelle Køkkener og arbejder med fastholdelse og rekruttering af køkken- og virksomhedsmedlemmer.

Mie Reihs Hegnar

Projektleder og markedskonsulent

Foodservice er en branche, som er blandt de mest miljøbelastende. Det vil altid belaste, når man producerer eller forbruger! Jeg brænder for at lave projekter der viser, hvordan bæredygtig logik og mindre klimabelastning kan bevæge økologien frem. Jeg har tidligere haft egen fødevarevirksomhed og kan godt lide muligheden for at kombinere mine kompetencer og erfaringer indenfor forretningsudvikling med projektstyring, særligt når det kommer til at samarbejde med vores medlemmer.

Rita Ramona Høgh

Projektleder og markedskonsulent

Økologi har en vigtig rolle i den grønne omstilling, og derfor er arbejdet med Foodservice betydningsfuldt. Som projektleder samarbejder jeg bredt med køkkener og branchen omkring økologien og særligt det økologiske Spisemærke, som er et vigtigt redskab til at opnå og fastholde en høj økologiprocent. Jeg brænder for at finde nye løsninger og samarbejde på tværs af Foreningen.




Økologi på menukortet

Økologisk Landsforening har en rådgivningsservice rettet mod alle i foodservicebranchen. Vores mål er, at det skal være enkelt og uden store omkostninger at gøre en økologisk og bæredygtig forskel som grossist, restauratør, kommune eller virksomhed. Vi tilbyder rådgivning til jer, der ønsker at ansøge om Det Økologiske Spisemærke, lave intelligente løsninger i køkkenet, opgradere det økologiske sortiment og få inspiration til bæredygtige tiltag i hverdagen. Foodservice-teamet i Økologisk Landsforening arrangerer også netværksmøder og events.

Få Økologi På Menukortet

Bælgfrugter for gastronomer

Økologisk Landsforening står i spidsen for udviklingsprojekter, der begynder ude på marken. For skal en mere plantebaseret tilgang til måltidet batte noget for klimaet, skal planteproteinerne dyrkes i Danmark og i en økologisk udgave. På den måde sikrer vi, at kokke, madudviklere og forbrugere bidrager til bæredygtighed gennem deres nysgerrighed på det nye gastronomiske sprog.

Læs om bælgfrugter for gastronomer
IMG 8815
Luk (Esc)