GRØNT ØKOKØKKEN
Klimaunivers for madprofessionelle
Vil du gøre dit køkken mere bæredygtigt og sundt? Grønt Økokøkken tilbyder en række værktøjer og ressourcer, der gør det nemt at fokusere på plantebaserede proteinkilder og reducere madspild.
Vi støtter professionelle køkkener med praktisk vejledning og innovative løsninger, der hjælper dig med at skabe en mere bæredygtig og effektiv drift. Få inspiration til hvordan dit køkken kan bruge økologi til at blive et mere bæredygtigt køkken og lad os sammen fremme en grønnere fremtid.
KOM GODT I GANG
Få inspiration og viden til at komme i gang med at gøre en forskel for klimaet gennem måltiderne i det professionelle køkken Det kræver en lidt anden måde at tænke på og nogle nye arbejdsrutiner, som du får inspiration til her.
KOM GODT I GANGLær dine bælgfrugter at kende
At kende dine bælgfrugter er nøglen til at tilberede dem korrekt og få mest muligt ud af deres næringsværdi.
Bælgfrugter som linser, kikærter og bønner kræver forskellige tilberedningstider og metoder. Ved at forstå deres egenskaber kan du opnå den perfekte konsistens og smag i dine retter.
Lær dine bælgfrugter at kendeKommende arrangementer
Økologisk landsforening er vært ved inspirerende workshops og webinarer om bælgfrugter og økologi.
Se mere i vores arrangementskalender og få ekspertviden om bælgfrugtsorter, deres dyrkningsmuligheder og gastronomiske egenskaber.
Se kommende arrangementerOPSKRIFTER
Du skal kun lære få nye madtricks for at skabe en grønnere menu. Samtidig åbner du døren til et helt nyt madunivers og et nyt gastronomisk sprog med masser af lækre smagsoplevelser og spændende måder at tilberede mad på. Find opskrifterne her.
OPSKRIFTERMaterialer
Her finder du et udvalg af inspirerende materialer - målrettet til dig der skal i gang med at arbejde med bælg i det professionelle køkken.
Find .pdf til at downloade herGØR EN ØKOGRØN FORSKEL
Vi skal klimahandle nu, og arbejder du professionelt med mad, kan du og dine kolleger bidrage effektivt til forandringen ved at gøre menuerne grønnere, mindske spild og bruge råvarerne helt op - fx ved at arbejde med Det Økologisk Spisemærke. Hvad er op og ned i klima og bæredygtighed? Det får du svar på her.
GØR EN ØKOGRØN FORSKEL