Grønnere Fremtid: Hvordan kan vi dyrke levedygtige fødevarer?
Kom med til en inspirerende aften om økologisk landbrug, regenerativ praksis og konkrete løsninger for en grønnere fremtid

Arrangementsinfo
Tid
Den 3. september
Lokation
Domen, Inge Lehmanns Gade 22, 8000 Aarhus C
Arrangør
Bylivshuset Domen - arrangeret af Dansk Økojord i samarbejdet med Jonatan Marcussen
Pris
Gratis - der er ikke behov for tilmelding
Program
Ønsker du at forstå, hvordan vi kan tage bedre vare på jorden og fremtidens fødevareproduktion? Til dette åbne arrangement stiller vi skarpt på økologisk landbrug, regenerativt jordbrug og skovlandbrug – og på, hvordan vi som borgere kan spille en aktiv rolle i at skabe en bæredygtig fremtid.
Vi har samlet eksperter, der tager dig med på en rejse fra økologiens grundprincipper til fremtidens innovative løsninger. Undervejs får du også mulighed for at netværke og drøfte idéer med andre deltagere.
Program
19:00 – 19:10: Velkomst v. Kim Qvist, direktør, Dansk Økojord A/S
19:10 – 19:45: Økologiens rejse: Fortid, nutid og fremtid v. Sybille Kyed fra Økologisk landsforening - Hvordan startede økologien, hvor står vi i dag i Danmark, og hvilke muligheder ser vi fremadrettet?
19:45 – 20:15: Regenerativt jordbrug og skovlandbrug: Fremtidens løsninger v. ekspert fra Icoel. Hvad er regenerativt jordbrug, og hvordan kan skovlandbrug bidrage til klimaet, biodiversiteten og lokalsamfundet?
20:15 – 20:30: Kaffe og netværk
Få en pause til at møde andre engagerede deltagere og drøfte aftenens temaer.
20:30 – 21:00: Borgernes penge i aktion: Konkrete løsninger for levedygtighed v. Kim Qvist, Dansk Økojord A/S. Hvordan kan vi – som borgere og fællesskab – være med til at finansiere og fremme grønne projekter, der skaber varig forandring?
Hvorfor deltage?
-
Få inspiration og viden om fremtidens bæredygtige landbrugspraksis
-
Bliv klogere på, hvordan økologisk og regenerativt jordbrug kan skabe løsninger for miljøet
-
Netværk med andre, der deler din interesse for en grønnere fremtid
Arrangementet er gratis og åbent for alle – så tag en ven, nabo eller kollega med!
Vi glæder os til at se dig til en aften fyldt med inspiration, viden og fælles løsninger.
Du kan læse mere om arrangementet og andre aktiviteter under Cirkulære Dage i Domen, her
Måske du også kunne være interesseret i...


27.01.2025
Mælkeudvalgets årsmøde
Vi inviterer alle med interesse for økologisk mælkeproduktion til at deltage i Mælkeudvalgets årsmøde 27. januar kl. 10 - 11.30

27.01.2025
Planteavlsudvalgets årsmøde
Vi inviterer alle med interesse for økologisk planteavl til at deltage i Planteavlsudvalgets årsmøde 27. januar kl. 13 - 14.30

29.01.2025
Kød- og Naturgræsserudvalgets årsmøde
Vi inviterer alle med interesse for økologisk kødproduktion til at deltage i Kød- og Naturgræsserudvalgets årsmøde 29. januar kl. 10 - 11.30

29.01.2025
Frugt-, bær- og grøntudvalgets årsmøde
Vi inviterer alle med interesse for økologisk frugt-, bær- og grøntproduktion til at deltage i Frugt-, bær- og grøntudvalgets årsmøde 29. januar kl. 13 - 14.30

30.01.2025
Udvalget for småskalaproduktioners årsmøde
Vi inviterer alle med interesse for økologisk småskalaproduktion til at deltage i Udvalget for småskalaproduktioners årsmøde 30. januar kl. 10 - 11.30

30.01.2025
Æg- og fjerkræudvalgets årsmøde
Vi inviterer alle med interesse for økologisk æg- og fjerkræsproduktion til at deltage i Æg- og fjerkræudvalgets årsmøde 30. januar kl. 13 - 14.30

31.01.2025
Griseudvalgets årsmøde
Vi inviterer alle med interesse for økologisk griseproduktion til at deltage i Griseudvalgets årsmøde 31. januar kl. 10 - 11.30

04.02.2025
Udvalget for professionelle køkkeners årsmøde
Vi inviterer alle med interesse for økologiske køkkener til at deltage i Udvalget for professionelle køkkeners årsmøde 4. februar kl. 12.30 - 14.00

04.02.2025
Virksomhedsudvalgets årsmøde
Vi inviterer alle med interesse for økologi til at deltage i Virksomhedsudvalgets årsmøde 4. februar kl. 15 - 17

06.02.2025
Ulandsudvalgets årsmøde
Vi inviterer alle med interesse for økologi til at deltage i Ulandsudvalgets årsmøde 6. februar kl. 15 - 17

29.04.2025
Webinar: Økologisk Markedsupdate - Dagligvaremarkedet Q1 2025
Hvordan er det gået med afsætningen af økologiske fødevarer i dagligvarehandlen? Få overblikket til dette webinar.

29.10.2025
Webinar: Økologisk Markedsupdate - Dagligvaremarkedet Q3 2025
Hvordan er det gået med afsætningen af økologiske fødevarer i dagligvarehandlen? Få overblikket til dette webinar.

26.08.2025
Webinar: Økologisk Markedsupdate - Dagligvaremarkedet Q2 2025
Hvordan er det gået med afsætningen af økologiske fødevarer i dagligvarehandlen? Få overblikket til dette webinar.

07.03.2025
Generalforsamling 2025
Deltag i Økologisk Landsforenings generalforsamling 2025 den 7. marts på Gram Slot.

19.02.2025
Digitalt kick-off: 2025 - et år i Økologisk Landsforening
Deltag på dette kick-off og få overblik over 2025-aktiviteter og events i Økologisk Landsforening.

25.03.2025
Webinar: Økologi i Holland
Deltag på dette webinar, og bliv klogere på det hollandske marked.

06.09.2025
Økologisk Høstmarked 2025
Kom til Økologisk Høstmarked den første weekend i september, der er mulighed for oplevelser både den 6. og 7. september.


29.04.2025
Workshop - Er økologien forældet?
Deltag på workshoppen d. 29. april på Kalø Økologisk Landbrugsskole og tag del i en vigtig samtale!

16.06.2025
Workshop - Er økologien forældet?
Deltag på workshoppen d. 16. juni i Aalborg og tag del i en vigtig samtale!

08.05.2025
Workshop - Er økologien forældet?
Deltag på workshoppen d. 8. maj i Søborg og tag del i en vigtig samtale!

19.06.2025
Den grønne trepart set gennem økologiens og naturplejens briller
En dag om effekterne af den grønne trepart for både planteavlere og naturplejere

03.09.2025
Netværksarrangement - Økologiens rolle i fremtidens måltid
Et netværksarrangement om fælles retning og samarbejde i værdikæden

12.09.2025
Økologisk Inspirationstur for fødevareuddannelserne
Vi inviterer undervisere og elever på landets fødevareuddannelser til en best practice-tur i økologiens verden, hvor råvarer, bæredygtighed og smag er i centrum

18.09.2025
Inspirationstræf på Kalø Økologisk Landbrugsskole
Det røde Ø-mærke fylder 35 år – det skal fejres med fællesskab, økologiske fortællinger og smagsoplevelser du husker.

28.05.2025
Fokusgruppeinterview - Økologi på fødevareuddannelserne
Deltag i et fokusgruppeinterview på Skarrildhus Sinatur Hotel og konference d. 28. maj og tag del i en vigtig samtale om økologi på fødevareuddannelserne!

17.09.2025
Inspirationstræf på Skolerne i Oure
Det røde Ø-mærke fylder 35 år – det skal fejres med fællesskab, økologiske fortællinger og smagsoplevelser du husker.

25.09.2025
Inspirationstræf på Ubberup Kursus og Konferencegård
Det røde Ø-mærke fylder 35 år – det skal fejres med fællesskab, økologiske fortællinger og smagsoplevelser du husker.

21.08.2025
Økologi i troperne betyder udvikling
Når afgrøder som kaffe og vanilje dyrkes økologisk, betyder det udvikling for bønderne. Så hvordan får vi mere økologi fra troperne i de danske køkkener?

18.11.2025
Økologikongres 2025
Kongressen afholdes d. 18. og 19. november i Kolding

23.08.2025
Økomaddag: Æblegården ved Lammefjorden
Kom til Økomaddag hos Æblegården ved Lammefjorden, og bliv inspireret til at spise mere grønt og økologisk

01.09.2025
Fremtidens Landbrug i EU
Kom med til høstfest, når Venstre sammen med Spiras og L&F inviterer til arrangement om fremtidens landbrug i EU

06.09.2025
Økomaddag: Godis Grønt og Øm Klostergård
Kom til høstfest på Øm Klostergård d. 6. september og oplev oplæg, rundvisninger og børneaktiviteter. Dagen sluttes af med en økologisk fællesspisning.

06.09.2025
Økomaddag: Vivis Pryd
Vær med til fællesspisning med lokalt produceret mad og oplev samtidig et økologisk høstmarked

09.09.2025
Økomaddag: Techcollege - Mad og Oplevelser
Kom og spis en lækker økologisk langbordsmiddag

03.09.2025
Grønnere Fremtid: Hvordan kan vi dyrke levedygtige fødevarer?
Kom med til en inspirerende aften om økologisk landbrug, regenerativ praksis og konkrete løsninger for en grønnere fremtid

11.10.2025
Økomaddag: Peters Gartneri
Kom med til en hyggelig dag med fokus på madens rejse fra jord til bord, lækker mad, musik og aktiviteter for børn hos Peters Gartneri