Økologi i troperne betyder udvikling
Når afgrøder som kaffe og vanilje dyrkes økologisk, betyder det udvikling for bønderne. Så hvordan får vi mere økologi fra troperne i de danske køkkener?
Gå til tilmelding
Arrangementsinfo
Tid
21. august kl. 14.00-17.15
Lokation
Bispebjerg Hospital ”Fælleshuset”, Nielsine Nielsens Vej 12 og 14, 2400 København NV
Arrangør
Økologisk Landsforenings fagudvalg, "Udviklingspolitisk Udvalg"
Pris
Gratis deltagelse, men tilmelding nødvendig.
Program
Både private og professionelle køkkener bruger hver dag produkter, som er produceret i troperne såsom kardemomme, kaffe, chokolade og vanilje. Dyrkes disse varer økologiske bidrager det ikke blot til færre pesticider, større biodiversitet og mere dyrevelfærd, men også til mindre fattigdom.
Til dette event sætter Økologisk Landsforenings Udviklingspolitiske fagudvalg fokus på, præcis hvilken forskel økologien gør i troperne - og hvordan agendaen kan fremmes i en dansk kontekst, så endnu flere danske køkkener kan bidrage til en mere lige og bæredygtig verden.
Max 40 pladser.
Program
- 14.00: Velkomst v. Mette Villekær, Projektchef, Økologisk Landsforening
- 14.15: Hvorfor mere økologi fra troperne v. Kristina G. Due og Michael Allerup Nielsen, Økologisk Landsforenings Udviklingspolitiske Udvalg.
- 14.30: Økologi og forbedrede levevilkår i Østafrika: Fakta og fortællinger fra Økologisk Landsforenings Østafrikaprogram ved Taddeo Tibasima, direktør for Organic FFLG Learning Centre, og Sigrid Vestergaard, projektkonsulent Økologisk Landsforening.
- 15.00: Økologisk vaniljeproduktion i Tanzania v. Mette Ravn, Mette Ravn Vanilje
- 15.20: "10.000 vaniljestænger, tak" v. Kirstine Balskilde, Køkkenchef Bispebjerg Hospital
- 15.30: Kaffepause
- 15.50: Kaffedyrkning, der gør verden bedre v. Lars Aaen, GrowGrounds
- 16.05: Paneldebat: Hvordan fremmer vi agendaen?
- 16.45: Afslutning v. Økologisk Landsforenings Udviklingspolitiske Udvalg
- 17.00: Tak for i dag