Planterne kommer3

Nedbryd barriererne for mere øko grønt på tallerkenen

Finansiering: Støttet af Fonden for plantebaserede fødevarer.

Projektleder: Helle Bossen

Projektperiode: 1. januar 2024 – 31. marts 2025

Formål: Formålet med projektet er at vække større interesse for den plantebaserede kost i den brede befolkning, ved at fremme efterspørgslen af, primært, lokal frugt og grønt i detailhandlen med økologien som løftestang.

På kort sigt vil projektet bidrage til at få salget af økologisk frugt og grønt tilbage på vækstsporet. For første gang i økologiens historie faldt salget af økologiske fødevarer i 2022. Ifølge salgsdata fra Nielsen fortsatte faldet ind i 1. halvår af 2023 med et fald i salget på 5,4% i værdi og hele 27,9% i volumen. Afsætningsfremmende aktiviteter er derfor afgørende, hvis det økologiske frugt og grønt fortsat skal blive på detailbutikkernes hylder, som er langt den største og vigtigste afsætningskanal for de økologiske frugt- og grøntavlere.

Deltagere/målgruppe:
Forbrugere, som ønsker at spise mere grønt, men hvor manglende inspiration til nemme, velsmagende familieretter er en barriere for at ønsket adfærd bliver til reel adfærd.

Luk (Esc)