Inspiration Undervisere Web1

Økologi på Fødevareuddannelser

Finansiering: Støttet af Fonden for økologisk landbrug, Finansieret af Den Europæiske Union – NextGenerationEU. Særpulje: National afsætning.

Om projektet: Madfaglige undervisere og elever fra landets fødevareuddannelser har ikke nok viden om økologi og bæredygtighed. Det har betydning for udviklingen i køkkener landet over, når de elever der uddannes, ikke er klædt godt nok på vedrørende vedr. disse emner.

Projektet ventes at understøtte og inspirere fødevareuddannelser og fremtidens fødevareprofessionelle til aktivt at tage stilling til økologi, så uddannelsen matcher en foodservicebranche, der forandrer sig i takt med den grønne omstilling. De nye krav og ønsker til fremtidens fødevarehåndværkere afføder nye behov for, at undervisere (og elever) udvikler og tilegner sig viden om økologi - som en del af løsningen på klimakrisen.

Projektleder: Rita Ramona Høgh

Projektperiode: Januar 2024 – December 2024

Formål: Projektets formål er at bidrage til at øge den økologiske afsætning i foodservice ved at opkvalificere madfaglige undervisere på landets fødevareuddannelser til at undervise i økologi. Ved at påvirke foodservice gennem fødevareuddannelserne sikres det kontinuerlige fokus på økologien og økologiens berettigelse på fødevareuddannelser i undervisningen.

Deltagere/målgruppe: Foodservice og madprofessionelle

EU Logo
Fonden For Økologisk Landbrug
Luk (Esc)