ØKOLOGISK KARRYSUPPE MED LIME OG GULE ÆRTER
INGREDIENSER
10 portioner
300 g løg, grofthakkede
30 g neutral olie
10 g hvidløg, grofthakket
20 g karry
5 g spidskommen
0,5 g chiliflager
1 g laurbærblade
1 l grønsagsbouillon eller kogevand fra kikærter eller bønner
200 g gule flækærter, udblødte
250 g gulerødder, skåret i små tern
30 g limesaft
10 g salt
0,5 g cayennepeber
100 g fløde eller kokosmælk
Topping:
400 g tern af kålstokke af broccoli/blomkål, 1,5 x 1,5 cm
20 g olie
3 g salt
1 g friskkværnet peber
3 g frisk salvie, hakket
ØKOLOGISK KARRYSUPPE MED LIME OG GULE ÆRTER
Steg løg i olie, tilsæt hvidløg, karry, spidskommen, chili og laurbær og steg under omrøring nogle minutter. Tilsæt bouillon og udblødte flækærter. Lad suppen simre 20 - 30 minutter under låg, til ærterne er udkogte.
Fjern laurbærbladene fra suppen og blend den glat med en stavblender. Tilsæt gulerodstern, lime, salt og cayennepeber og kog i ca. fem minutter. Tilsæt fløde og smag suppen til. Steg kåltern i olie uden de tager farve. Tilsæt salt, peber og salvie. Smag til.
Anret suppen med kåltern i en dyb tallerken eller portionsskål. Top op med de stegte kåltern.
TIP: Supper får ekstra sundt, proteinrigt og mættende fylde af bælgfrugter, f.eks. linser, som kan koges med i suppen. Hvis suppen blendes, fungerer linserne som jævning. Linserne kan også koges og blendes for sig og tilsættes en suppe med struktur for at jævne den.
Må gerne kopieres, hvis Økologisk Landsforening angives som kilde.