Kød- og Naturgræsserudvalget

Kød- og Naturgræsserudvalget varetager medlemmernes interesse inden for klimavenlig økologisk kødproduktion og naturpleje ved afgræsning,

En økologisk brun fritgående ko muh-er på en stor grøn græsmark.

Kød- og Naturgræsserudvalgets medlemmer er valgt blandt de økologiske kødproducenter af drøvtyggere, kvæg, kår og geder.

Udvalget mødes 5 gange årligt, hvor et af møderne er åbent for alle interesserede. I 2025 arbejder udvalget primært med implementeringen af Den Grønne Trepart, så det sikres at der er plads til økologisk naturpleje og at dyr ikke tvinges på stald. 

Derudover arbejder udvalget med:

  • at sandsynliggøre, hvordan økologisk oksekødsproduktion kan produceres optimalt i en holistisk sammenhæng.
  • styrke indsatsen med alternativ afsætning og prisdannelse, herunder fokus på gode forhold for kødproducenterne.
  • brancheanbefalingerne samt foreningens arbejde med udvikling af økologien.
  • Samarbejde med Mælkeudvalget om øget afsætning og produktion af økologiske kalve.
  • Samspil med myndighederne

Udvalget hører altid gerne fra dig hvis du har spørgsmål til dem eller viden om noget der kan gavne deres arbejde. Udvalget som helhed kan kontaktes på koed-naturgraesser@okologi.dk

Udvalgsmedlemmer

Forperson, Kød- og Naturgræsserudvalget

Carsten Sørensen

Medlem, Kød- og Naturgræsserudvalget

Bjarne Krog

Medlem, Kød- og Naturgræsserudvalget

Lars Lambertsen

Medlem, Kød- og Naturgræsserudvalget

Ole Andresen

Medlem, Kød- og Naturgræsserudvalget

Ole Sørensen

Medlem, Kød- og Naturgræsserudvalget

Henrik Ørnstrøm

Suppleant, Kød- og Naturgræsserudvalget

Mads Volmar

Måske du også kunne være interesseret i...