Kød- og Naturgræsserudvalget
Kød- og Naturgræsserudvalgets medlemmer er valgt blandt de økologiske kødproducenter og arbejde med følgende indsatsområder:
Arbejder målrettet for at sandsynliggøre, hvordan økologisk oksekødsproduktion kan produceres optimalt i en holistisk sammenhæng, som indbefatter:
- klimaneutral oksekødsproduktion gennem fodringsstrategier, afgræsningsarealer, valg af dyr mm. og kompenserende tiltag på bedriften, som udligner kødproduktionens klimapåvirkning
- naturpleje og biodiversitet som integreret del af økologien og kødproduktionen
- dyrevelfærd i naturplejen (f.eks. i forhold til leverigter mv.)
- lokalisere de afgørende politiske forhindringer samt regeludfordringer for at ovenstående kan lykkes, og påvirke det fagpolitiske arbejde på området
- udvalgets medlemmer stiller deres bedrifter til rådighed for case-arbejde mod at få udarbejdet Klimahandlingsplaner og arbejde med tiltag, så bedriften bliver klimaneutral indenfor en overskuelig årrække
- søge samarbejdspartnere i bestræbelserne på at lykkes med arbejdsområdet
- arbejde for ændring af vægtgrænserne, så de økologiske kødproducenter får bedre muligheder for at opnå præmier (tilskud). Have fokus på klassificering af stude i forhold til tyrekalve klassificering
- styrke indsatsen med alternativ afsætning – gerne i samarbejde med foreningens Markedsafdeling
- være aktiv i forhold til arbejdet med brancheaftale samt foreningens arbejde med udvikling af økologien.
*Kød- og Naturgræsserudvalget inkluderer producenter af kvæg, får og geder, men ikke producenter af svin og slagtekyllinger, der repræsenteres i egne udvalg.
Udvalgsmedlemmer
Carsten Sørensen
Forperson, Kød- og naturgræsserudvalget
Kongeåvej 46
6771 Gredstedbro