Udvalget for professionelle køkkener
Udvalget for professionelle køkkener er sammensat af medlemmer fra restauranter, kantiner og offentlige institutioner.
De professionelle køkkener spiller en væsentlig rolle, når det handler om at få mere økologi på menuerne i både restauranter, kantiner og offentlige institutioner. Og nu bliver der sat endnu mere turbo på med et helt nyt fagudvalg for professionelle køkkener, der bl.a. skal være sparringspartner for Økologisk Landsforenings bestyrelse og politiske arbejde for mere og bedre økologi.
Udvalget har til opgave at varetage medlemmernes interesser inden for økologi i professionelle køkkener, herunder at:
- arbejde med og have fokus på hvordan der kan indføres mere økologi i de professionelle køkkener
- agere sparringspartner for foreningens faglige og politiske arbejde
- være opmærksom på mulige afsætningsforhold/afsætningsaktiviteter
- opsamle og dele viden og erfaringer
- arbejde aktivt med aktiviteter, som kan fastholde og øge medlemsgrundlaget
- varetage medlemsinteresser via faglige- og fagpolitiske opgaver inden for en 1-10 års horisont
- arbejde med mindst et indsatsområde pr. år, hvilket fremgår af kommissoriet
- styrke netværket og sammenholdet inden for de professionelle køkkener
- udpege repræsentant for repræsentantskabet
For arbejdsåret 2025 er følgende primære indsatsområder omdrejningspunkt for udvalgets arbejde:
- Det Økologiske Spisemærke som løftestang – Økologisk omlægning i køkkenerne og kobles til biodiversitet
- Unge på Erhvervsuddannelser inden for kokkefagene
- Flere køkkenmedlemsskaber
Andre vigtige politiske budskaber:
- Skolemad skal være økologisk
- Biodiversitet
- Rent grundvand – så ingen pesticider i de lokale fødevarer
- Hvad med turismen? Og det private
Udvalgsmedlemmer
Forperson, Udvalget for professionelle køkkener
Mona Carøe
Medlem, Udvalget for professionelle køkkener
Mads Dreyer
Medlem, Udvalget for professionelle køkkener
Mads Herskind
Medlem, Udvalget for professionelle køkkener
Ole Roed
Medlem, Udvalget for professionelle køkkener
Pia Haaning Rasmussen
Medlem, Udvalget for professionelle køkkener