Færre tilsætningsstoffer i økologi

Other Grocery

Et vigtigt princip i økologien er at skabe rene fødevarer med naturlig holdbarhed, kvalitet og farve. Derfor indeholder Ø-mærkede fødevarer generelt færre tilsætningsstoffer end ikke-økologiske fødevarer. I de økologiske fødevarer er det kun tilladt at anvende 53 af de i alt 396 forskellige tilsætningsstoffer, som den europæiske fødevareindustri må bruge.

De tilsætningsstoffer, som må anvendes i økologiske produkter, er udvundet af naturlige råvarer og må kun bruges, hvis det er nødvendigt. Det kan fx være guargummi (E412), der findes i ketchup, saucer og dressinger for at give konsistens.

Økologiske varer indeholder ikke kunstig farve eller sødestoffer som fx aspartam, sorbitol og natriumcyclamat. Derudover har danske økologer besluttet ikke at tilsætte nitrit i fx kødpålæg, selvom det er tilladt ift. til den europæiske økologilovgivning.

Når du spiser økologiske æg, kan du opleve, at blommerne i æggene har varierende farve. Det skyldes årstidernes skiften, og at økologiske ægproducenter ikke tilsætter farve i hønsenes foder.

Du kan læse mere om lovgivning og regler hos Fødevarestyrelsen.

Luk (Esc)