Køkkenomstilling Nyborg kommune
Januar 2025 – december 2025
Om projektet:
For at sikre en mere bæredygtig madproduktion i kommunens professionelle køkkener fortsætter Nyborg Kommune sin indsats for økologiomlægning med Køkkenomstilling 2025. Målet er at styrke medarbejdernes kompetencer inden for økologi, madspildsreduktion og grønne måltider – og dermed øge andelen af økologiske råvarer i køkkenerne.
Kommunen har forpligtet sig til at nå 60 % økologi inden 2025 via sit medlemskab af Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb (POGI). Flere af kommunens køkkener har allerede deltaget i Køkkenomstilling 2024 og arbejder målrettet mod at fastholde og styrke de økologiske principper. I 2025 vil projektet bygge videre på denne indsats samt inkludere to nye institutioner, der ønsker at omlægge deres køkkener til mere økologi.
I alt 11 køkkener og 62 medarbejdere vil deltage i et praksisnært kompetenceudviklingsforløb, hvor fokus er på at skabe velsmagende, sunde og bæredygtige måltider – uden at gå på kompromis med budgetterne. Med kurser, workshops og rådgivning får køkkenpersonalet konkrete værktøjer til at udvikle grønne måltider og indkøbsmønstre, så økologien forankres i dagligdagen.
Ved at give køkkenmedarbejdere den nødvendige viden og inspiration skal projektet sikre en varig omstilling til økologisk og bæredygtig madproduktion i Nyborg Kommunes institutioner.
Projektleder:
Nyborg Kommune
Kontaktperson hos Økologisk Landsforening:
Marie Boudigaard Granlie
Partnere i projektet:
Haaning & Merrald
Projektperiode:
Januar 2025 – december 2025
Finansiering:
Fonden for Økologisk landbrug
Lignende projekter
Fremtidens planteambassadører i dagligvarehandlens frugt- og grønt
Januar 2026 – December 2028
Fra rådhuse til borgernes tallerkener - grøn økologisk omlægning i kommuner
Januar 2026 – marts 2029
Fra mark til måltid - mod en grønnere værdikæde
Januar 2026 – December 2028
Økologisk vækst og udvikling i foodservice 2026
Januar 2025 – December 2026
Øget økologisk eksport gennem branding af Danmark som foregangsland
Januar 2026 – December 2026
BioFach 2027 – planlægning af den danske fællesstand
Januar 2026 – December 2026
BioFach 2026 – Dansk fællesstand på verdens største internationale økologimesse
Januar 2026 – December 2026
Mere økologi på madfestivaller
Januar 2026 – December 2026
Økologisk Høstmarked - oplev og forstå de økologiske grundværdier
Januar 2026 – December 2026
Økologisk skemad - smag, duft og føl dig frem
Januar 2026 – December 2026
Grøn skolemad som motor for grøn omstilling i Danmark
August 2025 – August 2029
PlanteHub 1.0 - sammen er vi klogere
Januar 2025 - december 2026
Økologisk Høstmarked 2025 og lokale økologiske råvarer i sæson
Januar 2025 - December 2025
BioFach 2025 – Dansk fællesstand på verdens største internationale økologimesse
Januar 2025 – December 2025
BioFach 2026 – planlægning af den danske fællesstand
Januar 2025 – December 2025
Danmark som foregangsland for økologisk afsætning
Januar 2025 – December 2025
Økologisk vækst og udvikling i dagligvarehandlen
Januar 2025 – December 2025
Nedbryd barriererne for mere øko grønt på tallerkenen
Januar 2024 – Marts 2025
Økologi på Fødevareuddannelser
Januar 2025 – December 2025
Organic Food, Sustainability and Health on One Plate
2023 - 2026
Netværk til at styrke den gastronomiske kvalitet i dansk økologisk landbrug
November 2024 – August 2025
35-års jubilæumskampagne for Ø-mærket
Januar 2025 - December 2025
Mere grønt til Foodservice i DACH 2025
Oktober 2024 – december 2026
På vej mod sølv – køkkenomstilling Nordjysk Mad (Brønderslev kommune)
Januar 2025 – december 2025
Økomaddag
Vi vil gerne fejre samvær og den gode mad. Skal du være med? Hold Økomaddag og søg op til 15.000 kr. i støtte. Læs mere her