Mere grønt til Foodservice i DACH 2025
Oktober 2024 – december 2026
Om projektet:
Projektet "Mere grønt til Foodservice i DACH 2025" har til formål at øge efterspørgslen efter danske økologiske grøntsager, bælgfrugter og plantebaserede fødevarer i professionelle køkkener i Tyskland, Østrig og Schweiz.
Trods en stigende interesse for plantebaserede fødevarer står foodservicebranchen i DACH-regionen over for udfordringer såsom manglende viden om råvarer, madspild, udvikling af plantebaserede menuer og økonomiske barrierer.
Projektet vil gennem vidensdeling, uddannelse og eksportfremme støtte danske producenter i at skabe afsætning til foodservice i DACH. Med inspiration fra den danske model vil projektet kortlægge gevinsterne ved en mere plantebaseret kost og understøtte samarbejde mellem danske producenter og professionelle køkkener i regionen.
Projektleder:
Dennis Hvam
Oktober 2024 – december 2026
Deltagere/målgruppe:
- Danske økologiske producenter af grøntsager, bælgfrugter og plantebaserede fødevarer
- Professionelle køkkener i foodservice-sektoren i Tyskland, Østrig og Schweiz
- Offentlige og private spisesteder, restauranter, kantiner og hoteller
- Distributører og grossister i DACH-regionen
Finansiering:
Plantefonden
Lignende projekter
Fremtidens planteambassadører i dagligvarehandlens frugt- og grønt
Januar 2026 – December 2028
Fra rådhuse til borgernes tallerkener - grøn økologisk omlægning i kommuner
Januar 2026 – marts 2029
Fra mark til måltid - mod en grønnere værdikæde
Januar 2026 – December 2028
Økologisk vækst og udvikling i foodservice 2026
Januar 2025 – December 2026
Øget økologisk eksport gennem branding af Danmark som foregangsland
Januar 2026 – December 2026
BioFach 2027 – planlægning af den danske fællesstand
Januar 2026 – December 2026
BioFach 2026 – Dansk fællesstand på verdens største internationale økologimesse
Januar 2026 – December 2026
Mere økologi på madfestivaller
Januar 2026 – December 2026
Økologisk Høstmarked - oplev og forstå de økologiske grundværdier
Januar 2026 – December 2026
Økologisk skemad - smag, duft og føl dig frem
Januar 2026 – December 2026
Grøn skolemad som motor for grøn omstilling i Danmark
August 2025 – August 2029
PlanteHub 1.0 - sammen er vi klogere
Januar 2025 - december 2026
Økologisk Høstmarked 2025 og lokale økologiske råvarer i sæson
Januar 2025 - December 2025
BioFach 2025 – Dansk fællesstand på verdens største internationale økologimesse
Januar 2025 – December 2025
BioFach 2026 – planlægning af den danske fællesstand
Januar 2025 – December 2025
Danmark som foregangsland for økologisk afsætning
Januar 2025 – December 2025
Økologisk vækst og udvikling i dagligvarehandlen
Januar 2025 – December 2025
Nedbryd barriererne for mere øko grønt på tallerkenen
Januar 2024 – Marts 2025
Økologi på Fødevareuddannelser
Januar 2025 – December 2025
Organic Food, Sustainability and Health on One Plate
2023 - 2026
Netværk til at styrke den gastronomiske kvalitet i dansk økologisk landbrug
November 2024 – August 2025
35-års jubilæumskampagne for Ø-mærket
Januar 2025 - December 2025
På vej mod sølv – køkkenomstilling Nordjysk Mad (Brønderslev kommune)
Januar 2025 – december 2025
Køkkenomstilling Nyborg kommune
Januar 2025 – december 2025
Økomaddag
Vi vil gerne fejre samvær og den gode mad. Skal du være med? Hold Økomaddag og søg op til 15.000 kr. i støtte. Læs mere her