Mere grønt til Foodservice i DACH 2025
Oktober 2024 – december 2026

Om projektet:
Projektet "Mere grønt til Foodservice i DACH 2025" har til formål at øge efterspørgslen efter danske økologiske grøntsager, bælgfrugter og plantebaserede fødevarer i professionelle køkkener i Tyskland, Østrig og Schweiz.
Trods en stigende interesse for plantebaserede fødevarer står foodservicebranchen i DACH-regionen over for udfordringer såsom manglende viden om råvarer, madspild, udvikling af plantebaserede menuer og økonomiske barrierer.
Projektet vil gennem vidensdeling, uddannelse og eksportfremme støtte danske producenter i at skabe afsætning til foodservice i DACH. Med inspiration fra den danske model vil projektet kortlægge gevinsterne ved en mere plantebaseret kost og understøtte samarbejde mellem danske producenter og professionelle køkkener i regionen.
Projektleder:
Dennis Hvam
Oktober 2024 – december 2026
Deltagere/målgruppe:
- Danske økologiske producenter af grøntsager, bælgfrugter og plantebaserede fødevarer
- Professionelle køkkener i foodservice-sektoren i Tyskland, Østrig og Schweiz
- Offentlige og private spisesteder, restauranter, kantiner og hoteller
- Distributører og grossister i DACH-regionen
Finansiering:
Plantefonden