Mere grønt til Foodservice i DACH 2025

Oktober 2024 – december 2026

Nærbillede af en bakke med økologisk mad, som bliver båret ind til et bord af en tjener.

Om projektet:

Projektet "Mere grønt til Foodservice i DACH 2025" har til formål at øge efterspørgslen efter danske økologiske grøntsager, bælgfrugter og plantebaserede fødevarer i professionelle køkkener i Tyskland, Østrig og Schweiz.

Trods en stigende interesse for plantebaserede fødevarer står foodservicebranchen i DACH-regionen over for udfordringer såsom manglende viden om råvarer, madspild, udvikling af plantebaserede menuer og økonomiske barrierer.

Projektet vil gennem vidensdeling, uddannelse og eksportfremme støtte danske producenter i at skabe afsætning til foodservice i DACH. Med inspiration fra den danske model vil projektet kortlægge gevinsterne ved en mere plantebaseret kost og understøtte samarbejde mellem danske producenter og professionelle køkkener i regionen.

 

Projektleder:

Dennis Hvam

Oktober 2024 – december 2026

Deltagere/målgruppe:

  • Danske økologiske producenter af grøntsager, bælgfrugter og plantebaserede fødevarer
  • Professionelle køkkener i foodservice-sektoren i Tyskland, Østrig og Schweiz
  • Offentlige og private spisesteder, restauranter, kantiner og hoteller
  • Distributører og grossister i DACH-regionen

Finansiering:

Plantefonden

Lignende projekter